Skip to main content

Nio utajovobe.eu 

Ugyan a kínai autópiac gyakorlatilag teljesen visszaállt a járvány előtti szintre és a Nio is remek negyedéves adatokat közölt, amely a szakértői várakozásokat is felülmúlt, a vezető kínai elektromosautó-gyártó árfolyama mégis mélyrepülésbe kezdett, pedig a piaci nyitás előtti órákban (premarket) még 10 százalékot erősödött.

A tőzsdei nyitást jelző harangszó vetett véget a kínai elektromosautó-gyártó, a Nio szárnyalásának, amely piaci nyitás előtti órákban 8-10 százalékos erősödést mutatott, majd gyakorlatilag azonnal mélyrepülésbe kezdett, a nap végére pedig 8,6 százalékos mínuszba zárt 12,99 dolláron.

hirdetés

Ugyan napi szinten ez komoly esésnek számít, az elmúlt három hónapban ennek ellenére is nagyjából 223 százalékot ment fel a Nio árfolyama.

Ez részben a Tesla sikerének köszönhető, részben pedig annak, hogy a Nio minden negyedévben egyre jobb adatokat közöl az eladás tekintetében, ráadásul már zsinórban három hónapja havi rekordot állítottak fel az autók eladása területén.

Ugyan a vállalat még nem termel profitot, de több fő pénzügyi mutatóban is komoly javulás látható.

Az egyik legfontosabb például, hogy eddig autónként két számjegyű veszteséget termeltek, most viszont az elemzők várakozását felülmúlva 9,7 százalékos profittal zárták a negyedévet autónként.

Az autók eladása mellett a Nio egyik kiemelt üzletága a töltőállomások és a házban felszerelhető töltőberendezések értékesítése.

A Nio különlegessége, hogy az akkumulátora cserélhető, ehhez pedig

a cég egy automatikus működő hálózatot épített ki, amely 3 perc alatt képes kicserélni a lemerülő akkumulátort egy teljesen feltöltöttre.

A harmadik negyedév még a mostaninál is jobb lesz, erről pedig egy konferenciahívásban tájékoztatta a cég az érdeklődőket.

A várakozások szerint valamivel több mint 11 ezer autót fognak leszállítani a következő negyedévben, amely 125 százalékos növekedés lenne az előző év azonos időszakához képest.

Persze ez még mindig jócskán elmarad a Tesla 146 ezer darabjától, de a Nio egyértelműen emelkedő pályán van már tavaly óta, azonban ehhez nélkülözhetetlen volt az erős kormányzati támogatás is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak  illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5