Skip to main content
Mexikó legveszélyesebb város halál gyilkosság

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Megjelent a világ legveszélyesebb városairól készített rangsor, amelynek élbolyát egy latin-amerikai ország nagyvárosai határozzák meg.

Ha azonban azt tekintjük, hogy hol történik egy évben a legtöbb gyilkosság, akkor már egy egészen más kontinens metropoliszát találjuk az első helyen.

hirdetés

Rangsor

Mexikóban a közbiztonsággal és büntetőügyekkel foglalkozó hivatal közzétette friss rangsorát a világ legveszélyesebb nagyvárosairól a tavalyi évre.

A jelentés a 100 ezer lakosra eső gyilkosságok száma alapján rangsorolja a városokat, kizárólag azokat a 300 ezer fő feletti lakosú településeket véve figyelembe, ahol pontos bűnügyi statisztikák állnak rendelkezésre. 

A korábbi évekhez hasonlóan az első 10 között jóformán kizárólag mexikói városok találhatók, egy egyesült államokbeli és egy latin-amerikai metropolisz mellett.

legveszélyesebb városok

Gyilkosságok

A világ legveszélyesebbnek tekintett városában 100 ezer főre 196 gyilkosság jutott tavaly

- írja a Businesstech.co.za.

A dél-afrikai Fokváros a legutóbbi 10. helyezés után, kiesve az első 10-ből, ezúttal a 11. helyet foglalja el, az emberölések abszolút számát tekintve azonban világelső, ugyanis 2911-en estek itt tavaly erőszakos bűncselekmények áldozatául.

A világon ezen kívül egyetlen olyan település van, ahol évente több mint kétezer gyilkosságot követnek el, ez pedig egy mexikói nagyváros. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A világ legveszélyesebb városai: új név a lista élén

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Candelario Gomez Lopez képe a Pixabay -en. 

TOP 5