Skip to main content
General Motors önvezető taxi veszteség

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

A Drive cikke szerint folyamatosan nő a General Motors vesztesége annak az ambiciózus ötletének köszönhetően, hogy önvezető fuvarszolgáltatást próbál megvalósítani az Egyesült Államokban. 

Az utasok nem bíznak az önvezető taxikban, ami a General Motors (GM) amerikai vállalatnak eddig több mint 5 milliárd dollárjába került.

hirdetés

Azonban nem ez az egyetlen oka annak, hogy az autóipari óriáscég napi 5 millió dollárt veszít.

A KÜLÖNBÖZŐ BALESETRŐL ÉS FORGALMI FENNAKADÁSOKRÓL SZÓLÓ BESZÁMOLÓK, AMELYEK A CRUISE ELNEVEZÉSŰ AUTOMATIZÁLT TAXIKAT ÉRINTIK, TOVÁBB RONTJÁK AZ ESÉLYÉT ANNAK, HOGY AZ UTASOK EZT A SZOLGÁLTATÁSFAJTÁT VÁLASSZÁK A JÖVŐBEN.

Továbbá a GM-nek nem csak a vártnál kisebb népszerűség okoz problémát.

A Cruise-projekt lassú elfogadása San Franciscóban, illetve az önvezető Origin modell engedélyezésének késedelmei szintén jelentősen hozzájárultak a cég pénzügyi veszteségeihez.

Ennek ellenére a General Motors vezérigazgatója, Mary Barra, továbbra is bizakodó a Cruise hosszú távú kilátásait illetően.

Elmondása szerint az automatizált járműszolgáltatások és technológiák iránti növekvő kereslet lehetővé teszi a vállalat számára, hogy 2030-ra elérje pénzügyi célkitűzését.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Már sofőr nélküli taxival is lehet utazni Amerikában

Forrás- Kép forrása: By Dllu - Own work, CC BY-SA 4.0, - wikimedia

TOP 5