Skip to main content
Renault hidrogénmeghajtás

Kép forrása: renaultgroup.com

A Renault reméli, hogy hamarosan megkapja az első megrendeléseket hidrogénüzemű kisbuszaira és furgonjaira Hollandiából és Németországból

A cégnek az akkumulátoros e-autók piacán is nagy tervei vannak.

hirdetés

Bővülő kínálat

A Renault újfajta meghajtású járművekkel bővíti a termékkínálatát: hamarosan érkezik a hidrogénnel működő Master furgon és CityBus.

A francia vállalat reményei szerint már az idén megkaphatja az első megrendeléseket Hollandiából és Németországból

– mondta a vállalat könnyű haszongépjárművekért felelős részlegének vezetője, Heinz-Jürgen Löw a Reutersnek.

A francia autógyártó első hidrogén-üzemanyagcellás járműve, egy Master furgon, idén nyáron kerül forgalomba, amelyet egy City Bus változat követ majd valamikor később az évben.

A Renault-nak a Nissannal és a Mitsubishivel kötött szövetségének feltételei szerint a francia autógyártó irányítja az európai hidrogénprojekteket és a gyártást partnerei nevében.

A francia cég, amely a Tesla és a Volkswagen riválisaihoz próbál felzárkózni az e-autós piacon, először februárban, napokkal az ukrajnai orosz invázió előtt vázolta fel stratégiaváltását, hogy külön részlegekbe szervezné e-autós és hagyományos motorú járműveinek gyártását. Itt már több modellt kínálnak a vásárlóknak, a Renault Zoe pedig az egyik legnagyobb darabszámban eladott jármű Európában. 

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: renaultgroup.com

TOP 5