Skip to main content
Anthony Voulgaris TikTok lakás bérleti díj

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Magasak a bérleti díjak és a megélhetési költségek, ezért egy ausztrál fiatal 50 éves korárig a szüleivel szeretne élni, írja a 24.hu. 

Anthony Voulgaris a TikTokon adott hangot elképzelésének, egyben azt is taglalta, pontosabban értetlenségének adott hangot, miért költöznek el otthonról a fiatalok, ha a szülői házban is folytathatnák addigi kényelmes életüket.

hirdetés

A szülői háznak számos előnye van, ecsetelte Anthony, hisz az ingyen lakhatás és étel biztosított, egyben a szülőkkel is fennmaradhat a napi (jó) kapcsolat.

A tiktokker mellett sokan mások is egyetértenek az elképzelésével, a Daily Mail által közölt Resolve Strategic felmérésből ugyanis az derül ki, hogy az ausztrál fiatalok lakáshoz jutása nem könnyű, a háttérben egyértelműen financális okok állnak.

Ha valaki lakást bérel, évente kb. 15.000 ausztrál dollárt (3.4 millió forintot) költ el csak a bérleti díjra, míg a számlákra és étkezésre 10.000-et (2.3 millió forintot), ami tekintélyes összeg.

E költségeket azonban, aki otthon él, értelemszerűen megspórolhatja.

Ahány ház, annyi szokás

Az elmúlt pár évben azonban megjelentek olyan cikkek is, melyekben a szülők nem voltakolyan derűsek, hogy továbbra is eltartsák a nagykorúvá vált gyermeküket, illetve „pedagógiai célzattal“, miközben bérleti díjat kértek a gyermeküktől, azt is elő szerették volna segíteni, hogy a fiatal pénzügyi szempontból megfontoltan döntsön, ha elhagyja majd a szülői házat.

Egy esetben pedig a szülők perre mentek, hogy gyermekük végre felhagyjon a velük való élettel. Ezen esetekről alábbiakban lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Mivel jól keres a lány, megkérte az anyja, hogy szálljon be a rezsibe

Ahogy betöltötte a 18-at, az anyja rögtön bérbe adta neki a saját szobáját

A szülők jogi úton rakatták ki otthonról 30 éves gyereküket

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás:  Photo by ChristJesus on Unsplash  

TOP 5