Skip to main content

Azért, mert egy jó receptből anno tucatterméket faragott valamelyik multi, még nem kell feltétlenül utálni. Akkor sem, ha a gyártott édesség esetleg nem felel meg a korszerű és egészséges táplálkozás alapelveinek, azaz túlontúl édes, cukrozott, adalékokkal terhelt, stb.

Elkészíthető uis a termék házi változata is, így ott mi szabhatjuk meg az összetevők mennyiségét, cukor helyett pedig használhatunk mézet, - bár meg kell jegyzeni, az eredeti, alább olvasható recept eleve csak a csokoládék cukortartalmával számol -, vagy alkalmazhatunk egyéb praktikákat is.

Magyarországon (állítólag) kevés helyen lehet kapni Milky Way krémet, inkább a jól ismert Nutella az, mely ránk mosolyog az áruházláncok polcairól. Hogy miért van ez, nem lehet pontosan tudni, hiszen a Milky gyártója, a Mars is jelen van hazánkban.Ráadásul a krém igen népszerű más országokban.

Ugyanilyen névre hallgató csokoládé szelete azonban bárhol kapható. Vélhetően azért, mert ezen utóbbi édesség forgalmazásán tán nagyobb haszon realizálható, így kis hazánkban a tejútszelet értékesítése jobban "bejön" a Mars Hungáriának.

Egyszóval szereted a Milky Way krémet? Megmutatjuk, hogyan készítsd el házilag. A csokis részt a házi mogyorókrém adja, a fehéret pedig a házi mandulakrém.

A két krém együtt maga a tökély. Kenhető, épp megfelelően édes, magában, de kenyérrel, kaláccsal is isteni jó. (Utóbbi esetében ajánljuk a kakaós kalácsot.)

Hozzávalók a mogyorókrémhez:

20 dkg mogyoró
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
1 dl tej

Hozzávalók a mandulakrémhez:

20 dkg mandula
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj
1 rúd vanília magja
1 dl tej

A mogyorókrém elkészítése:

A mogyorót lisztszerűvé őröljük. A csokit felmelegítjük, a tejet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk. Az egészet a mogyoróhoz keverjük, aprítóban még egyszer átdolgozzuk.

A mandulakrém elkészítése:

A mandulát megőröljük. A csokit felolvasztjuk, a tejet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk. Az egészet összekeverjük, hozzá adjuk a vanília magokat és az aprítóban még egyszer átdolgozzuk.

A krém elkészítése:

Egy üvegbe mogyorókrémet, majd mandulakrémet halmozunk, ismét mogyorót, ismét mandulát…. szép csíkos üveget kapunk.

Forrás: http://richpoi.com/cikkek/izvilag/milky-way-krem-hazilag.html

TOP 5