A debreceni biokertész kör szervezett egy buszos kirándulást/tanulmányutat Fülöpjakabra (Kecskemét környéke), és Békésre. Fülöpjakabon két gazdát látogattunk meg, aminek első állomása Gyöngyösi Sándor biogazdasága volt, akinek fő terméke a bio gyógygomba, leginkább a ganoderma, vagyis a pecsétviasz gomba.

Először egy remek vendéglátás és nyitóbeszéd keretében megkóstolhattunk egy gombapástétomot és a biokávéból és ganodermából készült kávét, majd bejártuk a termesztő helyiségeket, és megismerkedhettünk az alapvető technológiai fogásokkal.

hirdetés

A ganoderma amellett, hogy lúgosítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Gyógyhatását és ritkaságát jól érzékelteti, hogy a kínai császárok háborúkat vívtak a termőhelyekért.

A szarvasgombához lehetne hasonlítani értékességében, bár a szarvasgombát a zamata miatt keresik, a keserű ganodermát a hatása miatt.

Gyöngyösi Sándor videón is ismerteti gazdasága történetét, a ganoderma termesztéstechnológiáját, élettani hatásait. Látogasson el az elismert gombatermesztő honlapjára: Gyöngyösi Sándor honlapja

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu