Skip to main content

A debreceni biokertész kör szervezett egy buszos kirándulást/tanulmányutat Fülöpjakabra (Kecskemét környéke), és Békésre. Fülöpjakabon két gazdát látogattunk meg, aminek első állomása Gyöngyösi Sándor biogazdasága volt, akinek fő terméke a bio gyógygomba, leginkább a ganoderma, vagyis a pecsétviasz gomba.

Először egy remek vendéglátás és nyitóbeszéd keretében megkóstolhattunk egy gombapástétomot és a biokávéból és ganodermából készült kávét, majd bejártuk a termesztő helyiségeket, és megismerkedhettünk az alapvető technológiai fogásokkal.

hirdetés

A ganoderma amellett, hogy lúgosítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Gyógyhatását és ritkaságát jól érzékelteti, hogy a kínai császárok háborúkat vívtak a termőhelyekért.

A szarvasgombához lehetne hasonlítani értékességében, bár a szarvasgombát a zamata miatt keresik, a keserű ganodermát a hatása miatt.

Gyöngyösi Sándor videón is ismerteti gazdasága történetét, a ganoderma termesztéstechnológiáját, élettani hatásait. Látogasson el az elismert gombatermesztő honlapjára: Gyöngyösi Sándor honlapja

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5