Skip to main content

Rövid videó mutatja be, milyenné is vált az állattartás, az állati hústermékek feldolgozása és értékesítése a modern, civilizált országokban. Bármely laikus, aki megnézi az anyagot, egyből arra gondol, beteg ez a világ.

Sajnos nem csak beteges, hanem sok esetben egyenesen egészségtelen is. Az áruházláncokban kapható végtermék uis jóval gyengébb minőségű a háztájiban kapható húsokhoz képest, elég csak a tápos csirke és a tanyasi tyúk tojása közötti különbségre gondolni. De elég csak a csirkefeldolgozóban tüsténkedő munkásokat megnézni, és rájövünk, mi is az a modern "rabszolgaság".

A videó, bemutatva a fogyasztói szokásokat is, legvégül az embert ábrázolja, mint aki „megrendeli” ezt a folyamatot, hisz minden a fogyasztóért van, nem igaz?

Természetesen a fogyasztói lánc végén lévő „csúcsragadozó” abszolút túlsúlyos, emellett még beteg is, hiszen az orvostudomány a kövér embert eleve betegnek, jobbára tünetmentes betegnek minősíti. Nem véletlen így, hogy a tartósítószerekkel, adalékokkal terhelt zsírtól szabadulni kell, ezért a plasztikai műtét a kisfilm végén.

Beteg ez a világ? Teljesen.

A kisfilm itt érhető el.

Béer

Kép

TOP 5