Skip to main content

 

Az áruházláncokban és boltokban járva vicces feliratokat olvashatunk egy-egy terméken. Joggal merül fel a kérdés, véletlen elírások ezek vagy esetleg egyes alkalmazottak csínytevései?

Netalántán a fogyasztói társadalom kritikái fogalmazódnak meg bennük? Megpróbáljuk kideríteni.

hirdetés

Paradicsomos ....

Kezdjük is mindjárt a képen látható paradicsomos "termékkel". Éppen gondolhatunk arra, hogy eleve azt akarta valaki kiírni, pontosabban úgy akart fogalmazni, mint ahogy látható a képen, vélhetően azonban más áll a háttérben. A szardínia "összetett szó", ezért arra gondoltunk, hogy csak elfogytak a betűk, így lett az összetett szó rövidebb, utalva ezzel a boltban is kapható végtermék minőségére. Arra már nem is akartunk gondolni, hogy a kiírás menetében jött rá a vicceskedő áruházi alkalmazott, mi lehetőség rejlik a szardínia szóban, de elképzelhető ez a verzió is. Döntse el a kedves olvasó!

Minden cipő féláron

E "reklám" megtekintése kapcsán még véletlenül se beszélhetünk véletlenről. Az üzenet egyértelmű, az a vásárló jár a legjobban, aki szereti a lecsót.

 

A hazai termék

Anno, mikor a jogszabály megalkotásra került, mi is a hazai termék, sokan nem gondolták volna, rövid időn belül, szinte azonnal a banánt termelő országok közé lépünk. Annak ellenére, hogy nyilván nem váltunk közben banánköztársasággá. 

 

A kapcsolódó cikkek között más reklámokat is megtekinthetünk. Ezek azonban már nem olyan viccesek, inkább kijózanító és felrázó üzenetekkel szolgálnak. Mindközül talán a Sokkoló reklám a Kóla ellen a legjobb, igazán szemléletesen bemutatva, milyen is a fogyasztói társadalom.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép1

Kép2

Kép3

TOP 5