Skip to main content

Egy turista szerint elvetemültnek kell lennie annak, aki egy ökofaluba költözik és ott akar élni, hangzik el abban a filmben, melyet az OzoneNetwork TV forgatott Gyűrűfűről.

Sokak számára sarkalatos kérdés, tudna-e egy ilyen településen élni, felhagyva a nagyváros által nyújtott "biztonsággal". Ezzel a kérdéssel foglalkozik természetesen a film is, hiszen az ökofalu lakói mind nagyvárosból költöztek vidékre.

hirdetés

Egszóval elvetemültnek kellene lenni? Sokkal inkább ésszerűnek, jól megfontoltnak, de a kérdést mindenki eldöntheti maga. A film szereplői is más és más emberek. Van aki végzettségénél fogva költözött vidékre, hogy ott gazdálkodhasson, van, aki csak a sárga csekkek okozta panel szolgasággal akart felhagyni, megint csak akad olyan, akit a természet szeretete vonzott ide.

Egy azonban közös ezekben az emberekben. Egyikük se akar visszatérni a nagyvárosba, mint mondják, egyáltalán nem hiányzik nekik, a kihívásokat pedig kezelni kell tudni. Jól, egészségesen és láthatóan boldogan élnek az ökofaluban.

A filmben megtekinthetjük az önellátásra berendezkedett település dolgos hétköznapjait, így pl. a lótartást és a méhészkedést éppúgy, mint ahogy azt is, hogyan járnak a gyerekek iskolába, hogyan oldják meg a lakók az "orvosi" ellátást, hogyan építkeznek, milyen ételeket esznek, milyen növényeket termesztenek és milyen állatokat tartanak, hogyan élik közösségi életüket.

De tekintsen bele a kedves olvasó a filmbe, a képsorok beszédesebbek, mint a fenti rövid összefoglaló. E helyt már csak annyit jegyeznénk meg, hogy a faluban vendégház is működik, így pár nap erejéig bárki kipróbálhatja, milyen is az élet vidéken.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga videó

TOP 5