Skip to main content

 

Mit eszik a világ lakossága, ki táplálkozik egészségesebben? Avagy mit eszik egy család Angliában, Német vagy más országban? Most kiderül.

Erre a kérdésre keresték a választ a “Hungry Planet: What the World Eats” (magyarul: Éhes bolygó: mit eszik a világ?) című könyv szerzői is, akik bemutatják azt, hogy egy átlagos család egy héten át hogyan táplálkozik a Földgömb lekülönbözőbb pontjain.

hirdetés

Nagy-Britannia

A britek több mint 60 ezer forintot költenek hetente élelmiszerre, ennek ellenére ahelyett, hogy egészségesen étkeznének, mérhetetlenül sok édességet és feldolgozott élelmiszert fogyasztanak. Kedvelt ételeik közé tartozik a csokoládés karamellás sütemény, a majonézes szendvics és a garnéla koktél, valamint a fish and chips. Mint látható a nyitóképen, déli gyümölcs éppen kerül az asztalukra, zöldség viszont alig. Természetesen elmaradhatatlan "kellék" a brit étrendben a pizza is, többféle is láthatő a képen jobb oldalt. A fotóról vélhetőleg jóindulatból maradtak le a sörök, úgy látszik, a nemes italokat inkább kocsmákban isszák és nem otthon.

Németország

Ez a német család amerikai stílusú táplálkozási sémán él, kedvenc ételeik a pizza, a vaníliás puding, a sült burgonya és a sült tészta. Azt is észre lehet venni, hogy nagyobb mennyiségű sör és egyéb alkoholos ital is ott van az asztalon. Ugyanakkor helyet kapott néhány gyümölcsféle és zöldség is, fehér vagy teljes kiőrlésű kenyér, felvágottak, kolbászok. Elmaradhatatlan élelmiszer a (cukrozott) gyümölcslé is, no meg a fagylalt és a különböző csokoládék. 

A cikk itt folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5