Skip to main content

 

Alapjában rengetheti meg a vásárlók bizalmát az olaszországi olívaolaj-botrány, de a hamisított extraszűz olajok a hazai piacon is jelen lehetnek.

Hét céget érinthet az Il Test magazin által elvégeztetett laborvizsgálatok utáni eljárás – már Raffaele Guariniello torinói ügyész is vizsgálódik. A 

Carapelli, Santa Sabina, Bertolli, Coricelli, Sasso, Primadonna és Antica Badia

márkák az érintettek. 

Ezek közül a már spanyol tulajdonban levő, a SOS Cuetara által birtokolt Carapelli és Bertolli idehaza is jelen vannak a kiskereskedelemben. Az Il Test fogyasztóvédelemi szaklap húsz különböző extraszűz olívaolajat vizsgált, ezek közül kilenc épphogy csak elérte a normál változatok minőségi szintjét.

hirdetés

A termékcsoport már régóta vesztett jó híréből. Tom Mueller sok vitát kiváltott könyve már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet a szinte mérhetetlen mennyiségű importra, amely az olasz feldolgozók felé irányul legális és illegális csatornákon.

New York Times korábbi cikke szerint jelentős azon piaci szereplők száma, akik olcsóbb, akár egyéb növényi olajakkal ütik fel a drága olívát, majd a megfelelő külalakot növényi festékanyagokkal állítják be.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Thinkstock

TOP 5