Skip to main content

 

Az Elmhurst 1925 bemutatta legújabb növényi alapú tejét, ami a megszokott szója, rizs vagy mandula helyett földimogyoróból készült.

Egy csomag tej – amelynek űrtartalma 946 milliliter  – 31 zúzott földimogyorót, szűrt vizet, cukornádat, sót és természetes ízfokozókat tartalmaz.

hirdetés

Egy korty belőle hat gramm fehérjét tartalmaz – szemben a mandulatejjel, amely poharanként csupán két gramm fehérjét tartalmaz –, és a weboldal szerint kellemes, krémes textúrája van.

Egy pohár földimogyoróból készült tej 130 kalóriát tartalmaz – ugyanennyi tehéntejben nyolc gramm fehérje és 103 kalória van. A cég ráadásul elkészítette a tej csokis változatát is

A rendkívül széles skálán mozgó növényi tejek között azonban nehéz megtalálni a legegészségesebbet – ma már a kesudióból vagy éppen a zöldborsóból is elő tudnak állítani alternatív tejet.

Ha a mogyoró alapú tej több fehérjével rendelkezik, akkor lehet, hogy kicsit egészségesebb, mint a többi, de nem számottevő mértékben – nyilatkozta Lisa Young táplálkozási szakértő és dietetikus a Moneyish-nek.

A növényi alapú tejek iránt fokozódik a kereslet.

Az angol Mintel adatai szerint a nem állati eredetű tejek eladása az Egyesült Államokban hat év alatt 61 százalékkal nőtt, elérve ezzel a 2,1 milliárd dollárt.

Várhatóan az új alapanyagoknak, mint például a zab, a pekándió, a rizsparéj, a mogyoró és a lenfélék további emelkedést fognak indukálni– a globális alternatív tejipart 2019-re elérheti a 10,9 milliárd dollárt is a Global Market for Milk Alternatives jelentés szerint.

A Fortune magazin szerint a szójatej értékesítése 2008 óta 57 százalékot csökkent az alternatív lehetőségek miatt, azonban a tehéntej után még mindig ez a leginkább tápláló tej – állítja a McGill egyetem tanulmánya.

Az Elmhurst 1925 által forgalmazott földimogyoró tej doboza 6 dollárba (1.500 forint) kerül.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Facebook/Elmhurst

TOP 5