Skip to main content

vegán tojás 

A vegán tojások még saját műhéjat is kapnak, és a tervek szerint hamarosan kiskereskedelmi forgalomba kerülnek.

A tyúktojás lehető leghitelesebb vegán változatának kifejlesztésén dolgozik két francia biológushallgató, akik - számol be arról a Store Insider - közel járhatnak a sikeres befejezéshez.

hirdetés

Philippine Soulères és Sheryline Thavisouk a párizsi Ecole de Biologie Industrielle egyik programja keretében vágott neki a projektnek.

ÁLLÍTÓLAG TÖBB MINT 50 TESZTRECEPTRE ÉS HÁROM ÉVRE VOLT SZÜKSÉGÜK AHHOZ, HOGY A FEJLESZTÉS A VALÓDI TOJÁS VALAMELYEST FELISMERHETŐ MÁSÁVÁ VÁLJON.

A kísérletezgetések legnehezebb része az volt, hogy olyan replikát hozzanak létre, amelyből az eredeti tojás felhasználásával készült ételekhez hasonlókat lehet előállítani.

A vegánbarát változat végső receptjén akad még némi csiszolnivaló, de a feltalálók szerint hüvelyes zöldségek az elsődleges komponensei.

Míg a versenytársak külön csak a tojás fehérjéjét vagy csak a sárgáját tudták reprodukálni, a francia duó egyidejűleg mind a két összetevőt előállította.

A Les Merveilloeufs nevű műtojások még saját héjat is kapnak, amelyet a feltalálók a lehető legökobarátabb módon igyekeznek megalkotni.

Soulères és Thavisouk úgy döntöttek, megpróbálják pénzzé tenni az ötletüket, és ha minden jól megy, az innovációjuk belátható időn belül a szupermarketek polcairól is visszaköszön majd.

Az alkotók már meg is kapták az ehhez szükséges induló támogatást egy inkubátorprogram keretében, amelyben sikeresen pályáztak finanszírozásra.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitóképen tyúktojás látható, mely kép csak illusztráció,  forrás: pixabay

TOP 5