Skip to main content

Georgie Scotney szelektív evészavar 

Mint ahogy Ben Simpson, egy fiatal brit lány, Georgie Scotney is evészavarral küzdött, a KFC ételeit leszámítva semmit sem tudott megenni, adta hírül a nypost.com.

A betegségtől szenvedők általában csak egyféle ételt tudnak elfogyasztani, minden mással szemben undort és hányingert éreznek, mégpedig folyamatosan, akár hosszú éveken át.

hirdetés

Ben Simpson például majd 15 évig csak egyfajta kolbászt tudott elfogyasztani, míg Georgie Scotney 2016-ban már csak a KFC csirkefalatkáit és sült krumplit volt képes tolerálni. 

A 21 éves lány barátja unszolására szakemberhez fordult, és hipnózisnak vetette magát alá, bár nem nagyon hitte, hogy a kezelés következtében állapota javulni fog.

Mint ahogy Ben egészségében is hamar változás állt be, rövid időn belül Georgie állapota is javulni kezdett. Egyre több ételt tudott elfogyasztani, így például gyümölcsöt, tésztát, sőt, egy idő eltelte után képes volt megenni egy komplett angol reggelit is. A hipnózis következtében szelektív evészavara gyakorlatilag megszűnt.

Az ifjú hölgy azonban nem csak azért örült, mert immáron egyre több ételt el tudott fogyasztani és így dúskálhatott a hirtelen jött ízkavalkádban, hanem azért is, mert megszűnt az az egyoldalú táplálkozás következtében beállt hiányállapot, mely korábban gyenge immunrendszerhez és így számos megbetegedéshez vezetett.

Az egyoldalú táplálkozásnak lehetnek súlyosabb következményei is. A minőségi éhezés következtében nemrég megvakult és megsüketült egy brit fiú, mert gyakorlatilag csak csipszen és sült kruplin élt. Az okok között szintén szerepelt a szelektív evészavar.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikipedia

TOP 5