VEG OF LUND Krumplialapú tej vegán  

A nemzetközi piaci trendek tükrében egyáltalán nem váratlan fejleményként Európa egyes országainak üzleteiben immár a burgonya alapú tejalternatíva is megjelent - adta hírül a StoreInsider.

A növényi alapú tejalternatívák iránti érdeklődés növekedése mellett az ilyen italokhoz felhasznált alapanyagok száma is szakadatlanul emelkedik.

hirdetés

E tendencia dinamikáját figyelve talán már nem is annyira meglepő, hogy

EGY SVÉDORSZÁGI, VEG OF LUND NEVŰ CÉG DUG MÁRKANÉV ALATT NEMRÉG KRUMPLI ALAPÚ TEJPÓTLÓ INNIVALÓ ÁRUSÍTÁSÁBA KEZDETT.

A termék létrehozását Eva Tornberg, a Lundi Egyetem egyik professzorának kutatásai inspirálták.

A tudós által megalkotott, ihletadó emulzió fehérjéket, burgonyakeményítőt és omega 3 zsírsavban gazdag repceolajat tartalmaz.

A Veg of Lund vegánbarát műtejét a krumpliból készült bázis mellett borsófehérje, maltodextrin, cikóriarost, repceolaj és különböző természetes aromák alkotják.

Amellett, hogy a DUG tobzódik a fontos tápanyagokban, a Veg of Lund szerint fentarthatóság szempontjából egyenesen kimagaslik a versenytársak közül. Először is a cég szerint

AZ ÁLLATI EREDETŰ TEJNÉL 75 SZÁZALÉKKAL KISEBB ÉGHAJLATI LÁBNYOMMAL RENDELKEZIK A KÉSZÍTMÉNY.

Ami a növényi alapú versenytársak alapanyagait illeti, a krumpli megtermesztéséhez a mandulánál 56-szor kevesebb vízre, a zabhoz képest pedig fele akkora termőterületre van szükség.

Bár a speciális italhoz egyelőre csak svédországi és egyesült királyságbeli üzletekben lehet hozzájutni, nem kizárt, hogy a gyártó később egyéb országokban is forgalomba bocsátja a terméket - írja a StoreInsider.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: VEG OF LUND

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu