Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

A MOL-csoport új stratégiát dolgozott ki, mely a hagyományos üzletág mellett nagy hangsúlyt fektet a megújuló üzemanyagokra, a zöld hidrogénre, a biometánra és a geotermikus energiára. 

A vállalat 2030-ig legalább 4 milliárd dollárt akar befektetni zöld beruházásokba, és 2050-re karbonsemlegessé kíván válni, írja a Telex az MTI híranyaga alapján.

hirdetés

A tervek között szerepel:

  1. Hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás: A MOL-csoport 2030-ig 1 milliárd dollárt fordít hulladékgazdálkodási és újrahasznosítási beruházásokra.
  2. Kőolajfinomítás - energiahatékonyság: 1 milliárd dollárt meghaladó összeget szánnak olyan beruházásokra, melyek célja az energiahatékonyság javítása.
  3. Olajkitermelés: Az olajkitermelést a következő 5 évben legalább a mostani szinten tartják.
  4. Geotermikus energia és lítiumprojekt: A MOL geotermikus kutatásokat végez, elindítja a kísérleti lítiumprojektet, és a szén-dioxid-besajtolás és tárolás területén a tárolókapacitások kiépítésére összpontosít.
  5. Nem üzemanyag típusú termékek és digitális szolgáltatások: A vállalat terve szerint 2025-ig az összes tranzakció 65 százalékára, 2030-ig pedig 85 százalékára növeli a nem üzemanyag típusú termékek arányát. Cél, hogy a régióban 10 millió ügyfél használja a Mol Move applikációt.
  6. Megújuló portfólió és zöld hidrogén: A MOL saját megújuló portfólióra helyezi a hangsúlyt. Százhalombattai, zöld hidrogént előállító üzemét zöld, legfőképp napenergiával próbálja majd ellátni.
  7. Hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás: A hulladékgazdálkodási üzletág fejlesztésével az a célj, hogy a vállalat 2030-tól évente 1,5 millió tonnányi alapanyagot biztosítson a regionális olaj-, energia- és vegyipari szektor számára. 2035-ig 65 százalékra növelnék az újrahasznosítási arányt, miközben 10 százalékra csökkentenék a hulladéklerakást.

Ezek a lépések hozzájárulnak a fenntartható jövőhöz és a környezetvédelemhez, és a MOL továbbra is elkötelezett a klímaváltozás ellen, nyilatkozta Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Nagyon sok kőolajat talált a Mol Vecsés határában

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Készítette: Levairichard - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, wikimedia

TOP 5