Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A Shell azt tervezi, hogy a következő két évben évente 500 benzinkúttól válik meg, reagálva az elektromos járművek iránti növekvő keresletre. 

"A változó fogyasztói igényekre reagálva korszerűsítjük a hálózatunkat, kibővített elektromosjármű-töltő és kényelmi szolgáltatásokkal" - áll a Shell legújabb energiaátállási stratégiájában. "Összességében 2024 és 2025 között évente mintegy 500 Shell benzinkúttól tervezünk megválni", írja a Financial Post.

hirdetés

A nagyvállalat közölte azt is, hogy a nyilvános töltőkre összpontosít - az évtized végére 200 ezerre növelve azokat a jelenlegi 54 ezerrel szemben -, mert az ügyfeleknek nagyobb szükségük van rájuk, mint az otthoni töltésre. A vállalat ezeket Kínában - ahol a jelenlegi töltőállomások több mint felét üzemelteti - és Európában fogja kiépíteni, ahol gyorsan nő a kereslet.

Az új üzletág növekedésével a Shell legalább 12 százalékos belső megtérülési rátára számít, ugyanakkor a vállalat nem közölt részleteket arról, hogy mely benzinkutaktól válik meg. Huibert Vigeveno, aki a Shell megújuló energiaforrásokkal és energetikai megoldásokkal foglalkozó üzletágát vezeti, tavaly júniusban azt mondta, hogy az évi 500 kút kivonása a Shell által üzemeltetett telephelyek mintegy 4 százalékának felel meg.

Energiaátalakítási stratégia

A múlt héten a Shell hírt adott az energiaátalakítási stratégiájáról, illetve vázolta a következő évtizedre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési célkitűzéseit, kitartva ezzel a 2050-re vonatkozó nettó nulla kibocsátású kötelezettségvállalása mellett. A vállalat egy új célt is bevezetett, amely szerint 2030-ra a 2021-es szinthez képest 15-20 százalékkal csökkentené az olajtermékek felhasználásából származó fogyasztói kibocsátást.

A cég által értékesített olajtermékek nagy részét a közlekedési ágazatban használják. A vállalat becslése szerint ezek 20 százalékát kenőanyagokra és vegyi anyagokra használják, amelyek nem okoznak fogyasztói kibocsátást, mivel nem égetik el őket.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Olyan kevés az e-autó töltőállomás, hogy verekednek értük a britek

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Gong TY on Unsplash

TOP 5