Skip to main content

Kép forrása: Midjourney

Németországban az erkélyekre szerelhető napelemek száma meghaladta az ötszázezret, ami új mérföldkövet jelent az otthoni energiaellátás terén. 

A hétvégi adatok szerint már 503 134 ilyen kis méretű erőművet regisztráltak, és ez a szám valószínűleg még magasabb, tekintettel arra, hogy a tulajdonosoknak egy hónapjuk van a bejelentésre, írja az economix.

hirdetés

Az energiaválság kezdete óta, különösen 2021-22-ben, hatalmas növekedést mutatnak ezek a berendezések, amelyeket a lakók maguk is könnyedén felszerelhetnek a balkonjaikra.

Az idei év második negyedévében várhatóan újabb rekord dől meg, amint az egy negyedév alatt bejelentett új napelemek száma meghaladja a százezret – május végéig már 93 ezer új bejelentés érkezett.

A háztartások számára elérhető villamosenergia-termelő eszközök népszerűségét az is segíti, hogy a regisztrációs folyamatot jelentősen leegyszerűsítették. Ennek ellenére az áramtermelésben betöltött szerepük még mindig csekély, az országos áramtermelésnek csupán ezrelékét teszik ki, írja az n-tv.de.

Az Európai Unióban Magyarország az egyetlen ország, ahol nem engedélyezik azokat az erkélynapelemeket, amelyek közvetlenül a lakás elektromos hálózatába táplálják az áramot, így növelve az ellátásbiztonságot és hosszú távon gazdasági megtakarítást biztosítva a felhasználóknak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Gigantikus naperőművet építenek a kínaiak Magyarországon

Kína tavaly több naperőművet épített, mint az USA teljes kapacitása

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: MidJourney

TOP 5