Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Valencia városa egy merész lépéssel a zöldenergia forradalmának élére kíván állni: a temetőket napelem parkokká alakítanák át. 

Az “Requiem in Power” (RIP) névre keresztelt kezdeményezés célja, hogy a városi temetőkben elhelyezett napelemekkel Spanyolország legnagyobb napenergia-termelő központját hozzák létr, írja az Androgeek.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

A projekt, amely májusban indult, már most is jelentős előrehaladást mutat: a tervezett 6658 napelem közül 810-et már telepítettek.

A teljes megvalósulás után a napelemek évente több mint 440 000 kilowatt óra energiát termelnek majd, ami 140 tonna szén-dioxid kibocsátásának semlegesítését jelenti.

A keletkező energia jelentős részét a városi önkormányzati épületek áramellátására használják fel, miközben a megtermelt energia 25%-át a rászoruló háztartások számára is biztosítani fogják.

A RIP projekt a “Valencia 2030 Climate Mission” részeként jött létre, amelynek keretében a város az energiaigényének 27%-át szeretné megújuló forrásokból fedezni, és ezt az energiát közösségi célokra kívánja fordítani.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Rengeteg napelemet telepítettek az erkélyekre a németek

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Valentin J-W képe a Pixabay -en.

TOP 5