Skip to main content

 

A hosszú kerékpártúrákon plusz akkuk terhe nélküli megoldást talált egy csíkszeredai fiú arra, mégis hogyan kerülje el, hogy a mobilja lemerüljön. Filléres megoldással állt elő, ráadásul a készülék elkészítési módját is közzétette!

Az Instructables hozta le először a sok-sok magyarázó képpel ellátott hírecskét, mely nem teljesen új, de ettől még éppen időszerű. A posztot a szerkezetet építő, Tamás írta meg, arról szól, hogy megunta, hogy a telefonja általánban nem bírja lemerülés nélkül, ha hosszú kerékpártúrákra megy a természetbe. Mivel se plusz akkumulátort, se drága kütyüt nem akart megoldásként magával cipelni, elővett pár otthoni "IT-kacatot", és összerakott belőle egy szemfüles megoldást.

hirdetés

Ennek lényege, hogy egy, a bringájára szerelt, régi számítógép-ventilátorral megtermeli a szükségletét. A számításai szerint a prototipussal 5 óra alatt tölti fel az akksiját. Az ötlet egyszerrű, de Tamásnál az szóba se került, hgoy a barkácsoláson túl, az üzleti lehetőségeket is keresni kezdje. Inkább publikált egy képes útmutatót arról, hogyan kell ezt odahaza megépíteni. Nagyon olcsó, nagyon egyszerű – és csak minimális forrasztási ismeret kell hozzá, hogy a hasonló problémával küzdők biztos megoldást találjanak.

Van már hasonló szerkezet a világban – természetesen –, az eBayen legutóbb 112 dollárért adtak el egy hasonló elven működő darabot. A csíkszeredai barkácsolásnak azonban éppen az ad külön ízt,hogy filléres kacatokból készült. Persze, ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a bejegyzést kommentelők közt akadtak szkeptikusok is. Egyikük inkább továbbra is a dörzshajtású dinamót ajánlja...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: instructables.com 

TOP 5