Skip to main content

 

Ha bárki körülnézett már egy barkács áruházban, tapasztalhatta, hogy a komolyabb grillsütők bizony elég drágák. Kérdés azonban, szükség van-e ilyen drága készülékre, ha csak magunknak vagy szűkebb családunknak akarunk ételt készíteni.

Kérdés az is, milyen egyéb szempontokat kell figyelembe vennünk akkor, ha a neten látva egy videót úgy dötünk, alternatív megoldást veszünk igénybe.

hirdetés

A célnak, mint látható, látszólag megfelelhet egy hétköznapi virágcserép is, a művelet pedig, hogyan állítsuk össze a "sütőt", ahogy mutatja a videó, igen egyszerűnek és meggyőzőnek tűnik. A grillezéshez nem kell más tehát, mint egy cserép, bele némi alufólia, illetve még egy kisebb rács is. Fillérekből megvan, gondolhatnánk.

Hulladékgazdálkodási szempontból akár jó is lehet a megoldás, hiszen újrahasznosíthatjuk a cserepet, ha már nem tartunk benne növényt, és ahogy szokott lenni, ilyen a legtöbb háztartásban mindig akad. Jó lehet még az eszköz használata azért is, mert nem kell vennünk egy spéci grillezőt, és arra pénzt kiadnunk. Harmadsorban hasznos lehet az otthon barkácsolt eszközt azért is, mert nyilván kevesebb szenet használunk el benne, mint a "nagy testvérben", értve ezalatt azt, ha csak magunknak készítjük a grillételt.

Ennek ellenére nem tudjuk, milyen ízű a hús vagy a zöldség a "hazai" grillezőben, hisz nem próbáltuk ki, és tartunk attól is, könnyedén megéghet benne az étel, ha nem vigyázunk. Ez pedig nem kívánt balesethez vezethet, mert pl. hogyan vegyük le/ki azonnal a rácsot, ha meggyullad a lecsöpögő zsírtól a hús. Bár rögtön hozzátesszük, a hús levehető a rácsról is, ha elválik attól, illetve e művelethez van egy megfelelő eszközünk. Kérdés még az is, és ezt nem mutatja a videó, hogyan adagolható még szén a cserépbe, ha fogytán van a muníció. De mindenki döntse el maga, mit tudhat az eszköz, mi még nem próbáltuk ki, illetve mástól se hallottuk, hogyan működik! Aki tudja, írja meg alább a hozzászólásokban!

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga a videó

Kép

TOP 5