Skip to main content

 

Az utóbbi időben feltűnt néhány startup, amely feleslegessé teheti a benzinkutakat. A szolgáltatással egy kattintással házhoz rendelhetik a benzint a felhasználók, és miközben dolgoznak, ebédelnek vagy éppen tévét néznek, a szolgáltatás kiküldött emberei teletöltik a kocsi tankját.

Több ilyen alkalmazás is indult nemrég amerikai nagyvárosokban. A Filld, WeFuel, Yoshi, Purple és Booster Fuels San Franciscóban, Los Angelesben, Palo Altóban, Nashville-ben, Tennessee-ben, Atlantában és Georgiában is elérhető. Néhány város hatósága azonban nem nézi jó szemmel ezeket, mert szerintük több száz liter benzinnel furikázni nem veszélytelen.

hirdetés

A helyi tűzoltóság és a startupok jogászai között most éles vita van, hogy lehet-e egyáltalán ilyen mozgó benzinkutakat használni. A tűzoltók szerint tilos, a startupok vezető szerint azonban túlzott az aggodalom. Néhány városban kompromisszumot próbálnak kötni a hatóságok, például kisebb mennyiségű benzinnel megtölthető tartályokat kérnek a vállalkozásoktól.

Nincsenek erre vonatkozó szabályozások, mert ezek a vállalkozások ugyanúgy a semmiből bukkantak elő, mint korábban az Uber. Olyan területen kezdtek el működni, amelyre senki nem gondolt korábban.

A vita nem zavarja a megrendelőket, a hasonló vállalkozásoknak már most több ezer ügyfele van. Sokan időpazarlónak érzik elmenni a benzinkútig, inkább fizetnek kicsit többet, hogy a benzinkút jöjjön hozzájuk.

A másik oka az ilyen vállalkozások terjedésének, hogy ezekben a városokban egyre drágább a telek és a helyiek szerint egyre kevesebb a benzinkút. Ez a probléma is megoldódik, ha házhoz szállítják a benzint.

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5