Skip to main content

atetocserep 

Hamarosan kapható lesz az első magyar napelemes tetőcserép, a Terrán GENERON.

A termék különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel.

hirdetés

Az energiatermelés mellett a tető eredeti védelmi funkciója is ugyanúgy biztosított.

A Terrán már teszteli a napelemes tetőcserép terméket, mely Construma nagydíjat is kapott. A közép-kelet-európai régióban az egyik legnagyobb tetőcserép gyártónak számító cég több mint 50 millió cserepet állít elő évente.

A termék teljes mértékben a tető síkjába illeszthető, a rendszer hatásfoka pedig megegyezik a sztenderd napelem modulok hatásfokával. Az alábbi videón látható, hogy a napelemes tetőcserépből készült tető sokkal esztétikusabb, mint a hagyományos cseréptetőre szerelt napelem táblák.

Az új napelemes tetőcserép egyelőre kizárólag Terrán Zenit tetőfedésbe építhető be.

Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki. 1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel. 

Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges,de nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés sem.

A termelt áramot egy inverter alakítja át, amelyet egy ad-vesz mérőórán keresztül a szolgáltatói hálózatra táplálnak be. Az éves energiamérleg alapján történik az elszámolás az áramszolgáltatóval.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: TERRAN-GENERON.HU

TOP 5