Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Egy angol iskolában nemrég igazgató lett egy Abigail Bailey névre keresztelt robot, mely a tanárok munkáját segíti, adta hírül a Cottesmore School. 

Az iskola nagyrészt tehermentesítés céljából kooperációba kezdett egy informatikai fejlesztéssel foglalkozó céggel, mely munkába állította a robotot, írja a Ladbible.

hirdetés

Az új igazgató hasonlóan működik, mint a ChatGPT, vagyis válaszol, ha kérdezik, elemzéseket, listákat, írásokat készít. Semmi rendkívüli.

Tom Rogerson, az oktatási intézmény régi igazgatója szerint a programot úgy tervezték, hogy nagy mennyiségű adatot is képes legyen egyszerre elemezni, így nagy segítség a tanároknak.

Rogerson elmondta még azt is, hogy az igazgató munkája nem könnyű, hisz ügyes-bajon dolgával korábban mindenki hozzá fordult, mely „terhen“ sokat segíthet a mesterséges intelligencia, ráadásul a nap 24 órájában elérhető.

Az igazgató azonban kifejtette még azt is, hogy Abigail nem fogja helyettesíteni a tanárokat, csupán segíti a munkájukat, így a diákok a lehető legjobb oktatásban részesülhetnek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Ezentúl a mesterséges intelligencia oldja meg a diák helyett a házi feladatot?

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: HUNG QUACH képe a Pixabay -en.

TOP 5