Skip to main content
OpenAl chatbot házi feladat diák tanulás

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Az OpenAl nemrég debütált szöveggeneráló szoftverével, mely zöld utat biztosíthat a diákok számára, ne nekik kelljen megírni a házi feladatot. 

A házi feladat a végét járja

Még alig vált ismertté a ChatGPT tavaly novemberben, élelmes diákok máris felfedezték, milyen „segítség“ lehet a mesterséges intelligencia a tanulásban, hisz a chatbot pillanatok alatt megír például egy 500 szavas fogalmazást vagy megold egy matematikai feladatot is.

hirdetés

Nem volt nehéz rájönni, mindez milyen lehetőséget rejt önmagában, így voltak tanárok, akik nemtetszésüknek adtak hangot, míg a diákok a TikTokon hívták fel társaik figyelmét az azonnali „segítségre“, adott hírt minderről az Index.

A tanárok aggódnak

Még alig vált ismertté a ChatGPT tavaly novemberben, a tanárok máris jelezték, a mesterséges intelligencia annulálja a házi feladat intézményét, ez pedig nemkívánatos tendencia, hisz oda vezethet, oda vezet, hogy a gyerekek nem tanulnak, nem bővítik az ismereteiket (megfelelően).

A témában Ethan Mollick, a Pennsylvana Egyetem professzora, egyetértve kollégáival a Twitteren úgy nyilatkozott, hogy a mestegséges intelligencia alapvetően tette tönkre a házi feladatot, majd egy rádióműsorban kifejtette, miszerint naivitás lenne azt feltételezni, hogy a diákok nem fogják használni a chatbotot.

A professzor ugyanakkor elmondta még azt is, hogy a mesterséges intelligencia segéderő is lehet a tanulásban. A diák által megírt szöveget például javíthatja, kiegészítheti, felhívva a figyelmet a hibákra, a hiányosságokra.

Bár erről se a professzor, se a tanárok, se a szoftver fejlesztői nem nyilatkoztak, biztos lesz olyan diák, aki nem fogja használni a mesterséges intelligenciát. Ez a gyermek olyan lesz, akár a fehér holló...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Elmondta a mesterséges intelligencia, mi van a halál után

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Product School on Unsplash 

TOP 5