Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az elmúlt évtizedben számos technológiai szakember és gazdasági vezető kampányolt azzal, hogy mindenkit meg kellene tanítani programozni. 

Az Nvidia elnöke, Jensen Huang, a közelmúltban egy teljesen ellentétes véleményt fogalmazott meg, írja a Medium.

hirdetés

A Dubajban megrendezett World Government Summit-on azt mondta, hogy a programozást megtanulni teljesen felesleges, mert a jövőben a mesterséges intelligencia térnyerése miatt egyszerűen nem lesz szükség programozókra.

Huang szerint az elmúlt 10-15 évben sokan hangoztatták, hogy mindenki tanuljon informatikát és programozást. Azonban ő ezt másképp látja. “Valójában ennek pontosan az ellenkezője az igaz” - mondta.

Az Nvidia célja az, hogy olyan számítástechnikát hozzanak létre, amelyben senkinek sem kell programoznia, és a programozás nyelve emberi legyen, tette mindehhez hozzá az elnök.

Huang elmondta még azt is, hogy a jövőben a programozás lényegében eltűnik, mivel a számítógépek közvetlenül értik meg majd, mit szeretnénk tőlük. Azaz a kódolás köztes fázis nélkül fog működni.

“Manapság már a számítógép azt teszi, amit mondunk neki. A világon ma már mindenki programozó, ez a mesterséges intelligencia csodatévő hatása...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egyre több informatikust bocsátanak el a mesterséges intelligencia miatt

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: kaivalyakulkarni2011 képe a Pixabay -en.

TOP 5