Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Jurij Boriszov, a Roszkoszmosz vezérigazgatója nemrég hivatalosan közölte, miszerint Oroszország és Kína elemzi, hogy a 2030-as évek elején atomerőművet telepítene a Holdra.

Boriszov ezt azzal indokolta, hogy a napelemek nem biztosítanának elég áramot a bolygón felépítendő települések működtetéséhez, az atomenergia azonban igen.

hirdetés

Boriszov tett még egy nagyon fontos másik bejelentést is. A projekt azért is érdekes, mert a kivitelezést emberek jelenléte nélkül kell majd végrehajtani, írja a SPACEJUNKIE.

A vezérigazgató mindemellett megemlített még egy nukleáris meghajtású teherűrhajó építésével kapcsolatos orosz tervet is.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a legtöbb technikai kérdés megoldását már elvégezték, az atomreaktor hűtése azonban még várat magára.

Tényleg dolgozunk egy vontatásra alkalmas űrhajó kifejlesztésén, mely az atommeghajtásnak köszönhetően képes lenne nagy méretű rakományokat szállítani egyik pályáról a másikra, emellett űrszemetet is gyűjthetne, illetve más feladatokat is végezhetne.”

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Elon Musk, az embernek többbolygós fajjá kell válnia, ha túl akar élni

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Son Tung Tran: pexels

TOP 5