Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Midjourney)

Elon Musk szerint a Marsra költöznie az emberiségnek, ha túl akar élni, írja a Hindustan Times. 

A milliárdos korábban már nyilatkozott arról, hogy nemsoká 1 millió embert telepítene a Marsa, egy ideig azonban nem adott hírt a tervről, míg a napokban mégis arról beszélt az X-en, hogy folytatja a mesterterv kidolgozását.

hirdetés

Bár sokan utópiának minősítették a világ leggazdagabb emberének a korábbi kijelentéseit is, hisz köztudott, Elon Musk szeret nagyokat mondani, most mégis felfigyeltek a hivatkozott posztra.

A milliárdos ugyanis „kemény“ szavakat használt a bejegyzésben, mikor arról beszélt, hogy az emberiségnek „többbolygós fajjá“ kell válnia, hisz csak ez biztosíthatja a tényleges, hosszútávú túlélését.

Ebből nem nehéz arra következtetést levonni, mire gondolt Elon Musk, azaz arra, hogy az emberiség egyszer feléli a Föld adta erőforrásokat, így ha valóban túl akar élni, új bolygóra kell települnie. Ebben van igazság, de igaz lehet az a verzió is, hogy az ember képes lesz fenntarthatóan élni, és nem „tönkretenni“ a Földet.

A posztban a milliárdos kitért arra is, hogy a Marsra települőknek nem lesz könnyű élete, sokan meg is halhatnak közülük, a kolóniának azonban el kell érnie, hogy önfenntartóvá váljon, hisz csak ez biztosítja a túlélést.

Nos, a feladat adott.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Elon Musk módosította a Marsra szállás időpontját

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Midjourney

TOP 5