Skip to main content

A kurzuson egy 1830-as években faragott székely kapu restaurálását és újra felállítását lehet elsajátítani illetve egy közel 300 éves boronaszerkezetű ház kézzel hasított, fazsindelyes tetejének felújítását. Mindemellett a ház faszerkezeteinek, mint a tornác, korlát, oszlop és a nyílászárók felújítását tanulhatják meg. Olyan, ma már kevés helyen meglévő szakmai fogásokat sajátíthatunk el, még élő székely emberektől, melyek iskolában már nem tanulhatóak.

A kurzuson a résztvevők saját kezűleg végeznek minden munkafolyamatot. Megismerik az alapanyagokat és minden munkafázist. A hét nap alatt a helyi, főként idősebb emberek elbeszélése alapján ismereteket nyújtunk a helyi népszokásokról, hagyományokról, székely életformáról. A szállást adó és ellátást biztosító, hagyományos életformát élő székely család életébe is betekintést nyerünk. Ők még lóval szántanak, kézzel vetnek, hetente sütnek kenyeret, szappant főznek, sajtot készítenek és ezen kívül még sok minden mást hagyományos módon végeznek. 

Szerdai nap Kirándulás a Madarasi-Hargitára és László Árpádék tanyájára. A tanyán közös főzés, esti szaunázás 

Képzés helye: Székelyszentkirály (Erdély, Hargita megye)

Képzés ideje: 2013. május 27 – június 2

Résztvevők száma: 6 fő

Képzés költsége: 70.000 Ft +áfa/fő

Jelentkezési határidő: 2013. április 30

Képzés időtartama: 7 nap

Szállás – étkezés:

Szállást és étkezést külön kérésre biztosítunk.  Amennyiben igényt tartanak rá, 7500Ft/fő/nap áron tudunk biztosítani szállást és étkezést a helyszínen lévő fogadóban. Az étkezés napi 3szori bőséges, székelyföldi hagyományos ételekből tevődik össze.

Utazás:

Az utazás egyénileg történik, de külön egyeztetés alapján együtt is megoldható autóval, így az utazás költségei csökkenthetőek.

Jelentkezési lap és bővebb információ e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kérhető!!!

Tisztelettel:

Vass Zoltán

06/30-6042522

Forrás: http://www.facebook.com/notes/vass-zolt%C3%A1n-%C3%A9rt%C3%A9kment%C5%91-alap%C3%ADtv%C3%A1ny/%C3%A1cs-kurzus-hagyom%C3%A1nyos-sz%C3%A9kely-kapu-%C3%A9s-k%C3%A9zzel-has%C3%ADtott-fazsindely-fel%C3%BAj%C3%ADt%C3%A1si-mun/504577056248290

TOP 5