Skip to main content

A napokban zsúfolásig megtelt a Bartakovics Béla Közösségi Ház nagy terme, amikor Szabó Gyuri bácsi, a közkedvelt bükki füvesember tartott előadást a gyógynövényekről. Azt tartja: minden betegség gyógyítható.

– Nekem rengeteg bajom van, kisasszony. Milyen teát tudna javasolni? – kérdezte egy idős hölgy a nagysikerű előadás után. Aztán egyre csak sorolta a problémáit, mire az ott lévő eladó szinte minden panaszra tudott egy-egy gyógynövényt ajánlani Gyuri bácsi gyűjtéséből. Nos, ha tényleg mindenre van a természet kínálta szer, úgy adódik a kérdés: miért szedünk egyáltalán gyógyszereket.

A 85 éves füvesember egy ősi, gyógyító család örököse. Azt mondja, minden betegség gyógyítható, bár azt azért gyársan hozzátette: sokkal egyszerűbb megelőzni a bajt. – Szinte mindent lehet orvosolni. Kétszáz éve még nem volt gyógyszeripar, s addig nem volt más, csak a gyógynövények. Ma már az Egészségügyi Világszervezet is azt javasolja, e tudomány újra része legyen az egyetemi oktatásnak.

Sokan kérdezik tőle, miként csinálja, hogy sokkal-sokkal fiatalabbnak néz ki, mint amennyi idős. – Teszek érte, hogy ne legyen bajom – mondja ilyenkor Gyuri bácsi. – Tudatosan használom a gyógynövényeket, segítek a szervezetemnek. Hetente egyszer például májműködést segítő gyermekláncfűből vagy mezei katángból készült teát iszom. Azért nem mindig ugyanazt, mert egy gyógynövénynek két-háromféle problémára is van hatóanyaga. A májnál például nagyon lényeges a keserűanyag.
Az este folyamán szinte minden betegség szóba került, s a közönség soraiban sokan jegyzeteltek serényen. Mint hallhatták, a vesénk nagyon fontos méregtelenítő szervünk, amelynek egészséges működéséhez nagyban hozzájárul, ha sok folyadékot iszunk. Érdemes ezen kívül hetente egy csésze bodzavirágból (enyhe vízhajtó hatású), nyírfalevélből (nem engedi a kőképződést), tejoltó galajból (általában a mirigyrendszerünkre jó), nagy csalánból vagy mezei zsurlóból (magas a folsav-tartalma) főzött teát inni. Szív- és érrendszeri problémák esetén mindig meg kell keresni, mi az alapbaj. Orvosilag bizonyított, hogy a magas vérnyomás nyolcvan százalékban vese eredetű.

Szabó György szerint a rák kialakulásának a fő oka, hogy el vagyunk savasodva, és rengeteg „szemetet” megetetnek velünk. Rákos sejt lúgos szervezetet nem tud megtámadni. Van szódabikarbóna, és vannak savcsökkentő gyógynövények, amelyekkel élni kell: a legjobb a nyers, közönséges galaj. Meg kell mosni, ki kell préselni a levét, és diófalevél teába kell önteni.

A reflux-problémákat ugyancsak a sok sav okozza. Gyomorideg ellen klinikailag igazoltan jó az orbáncfű tea, továbbá a fehárakác is, viszont nem ihatja mindenki. A gyomorproblémák másik része a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Például alaposan meg kell rágni a falatot, mert úgy előemésztve kerül a gyomorba. 

Magyarországon manapság egy-egy ember évente 35 kiló cukrot eszik meg. – Nem csoda, hogy ennyi cukorbeteg van – véli Gyuri bácsi. – A béta-sejt nem győzi termelni az inzulint ilyen hihetetlen mennyiségű szénhidrát ellensúlyozására. Oda kell figyelni, mit eszünk. Lehetőleg nagyon kevés kenyeret, lisztes árut, cukorkát fogyasszunk. Amikor már kialakul a betegség, és diétázni kell, olyan gyógynövényeket kell használni, amelyek lelassítják a felszívódást: ilyen a málna- és szederlevél, a csicsóka, a gyermekláncfű gyökere, a kukoricabajusz, a fehérbab-héj és a fekete áfonya. 

Ha nem jön a baba: fürjtojássárgája és zeller

A gyermekvállalás előtt álló pároknak teljesen tisztának kell lenniük, azaz nem lehet fertőzés, ciszta vagy mióma a szervezetükben. A belső „tisztítás” napi egy csésze cickafarkból, csalán- és diófalevélből főzött teával történjen. A nő méhfalát fehér fagyönggyel kell megerősíteni. A férfiaknak azért, hogy tízszeresére nőjön a spermaszámuk (és az ivarsejtjeik is nagyon fürgék legyenek) fürjtojássárgáját kell enniük nyersen, cukorral kikeverve, illetve zellert. A harmadik lépcsőben pedig egy teakeveréket kell elfogyasztani, ami növényi ösztrogént tartalmaz.
cita: A gyógyteákat a probléma megszűnéséig napi rendszerességgel kell használni.

Forrás: http://www.heol.hu/heves/kozelet/a-ferfi-szerint-gyogynovenyekkel-a-rak-is-megelozheto-483453

Kép forrása: http://kozvetlendemokracia.network.hu/blog/kozvetlen-demokracia-hirei/a-gyogynovenyek-mestere-a-bukki-fuvesember

TOP 5