Skip to main content

Mit is mondjak a népi gyógyításról, kezdi mondandóját a füvesember. Néhány népi praktikát ismertet az előadó bevezetésképp, köztük a diólevéllel kapcsolatosat is, melynek hatásairól már mi is írtunk korábban. Kitér arra is, mi az oka annak, hogy ma már több, mint 80 éves, és még mindig él és egészséges.

Gyermekkorában 8 évig tanulta a "mesterséget". Beszél a rendszerváltás előtti időkről is, miszerint anno a népi gyógyítás, a gyógyfüvek használatat kuruzslásnak számított.

Szerencsére ma már megváltozott a helyzet, vizsgákat lehet tenni a tárgyban, lehet tanulni, legálisan működni. Megemlíti azt is, hogy Miskolcon és Pécsen hogyan használnak füveket akár az orovosok is. A korábbi népi gyakorlat megismerésében komoly potenciál rejlik, véli sok orvos, mondja. Pl. Erdélyben - cukor nélküli - szilvalekvárral gyógyítják a nők a mellrákot, melyet tanulmányoztak a dél-magyarországi kutatók is, és igazolták hitelességét. 

A gyógynövénynek ugyanakkor nincs mellékhatása, mint a gyógyszernek, ezt fontos kiemelni. (Sok esetben a beteg a mellékhatásba hal bele, melyet statisztikai adatok támasztanak alá, pl. Amerikában, Magyarországon.)

Komoly szerep hárul a megelőzésre is, melyet a ma emberének sajátságosan kell értelmeznie. Azaz fő kérdésként felteszi a bevezető után: Hogyan maradjunk egészségesek?

Javallott 2-3 gyógytea rendszeres fogyasztása adott időszakon belül, ilyen egyszerű a válasz. Leginkább azon nyavalyákkal szemben, melyek már előjöttek szervezetünkben, pontosabban a betegség kezdeti jelei mutatkoznak. Ha azonban nincs semmilyen betegségünk, akkor mit is kellene fogyasztanunk? 

Fő ok a füvesember szerint az, hogy túl el van szennyezve mérgekkel az emberi szervezet, ezért ennyi a beteg ma Magyarországon. Domináns okként megemlíti, miszerint helytelen és korszerűtlen a mai ember táplálkozása, így utal pl. a gyorséttermek élelmezésre, melyet egyszerűn szemétnek nevez. Mindez azt eredményezi, hogy túl sok a méreg a testünkben, ezért azokat ki kell abból választani. Hogyan? Pl. javallott verejtékezni, izzadás-kúrákat tartani megfelelő teák fogyasztásával, hogy elősegítsük főbb méregtelenítő szerveink, így pl. a májunk és vesénk működését. Májunk vonatkozásában pl. érdemes hetente egy gyermekláncfű teát elfogyasztani. Mindkét szervünk vonatkozásában lehet egy másik gyógynövényből készült italt is készíteni, ez pl. az aranyvesszőfű.

"Mindegyik növény sokat tud." - így pl. kitér az egyszerű diólevélteára, melynek hatása áldásos. Adott esetben pl. nem kellett a beteg cisztás veséjét kioperálni, mert a tea elmúlasztotta azt. Eztán a füvesember kitér a civilizációs betegségekre, pl. a magas vérnyomásra, melynek háttarében 80 %-ig a vese nem megfelelő működtetése áll. Utal a csalánra, zsúrlóra, galagonyára is. Érdekességként megemlíti, hogy a depresszió lesz nemsokára a vezető civilizációs betegség, melynek kialakulása szintén megelőzhető, csupán citromfűteát kell inni.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a rák sem. A legtöbb ember uis (a fejlett világban) ebben a betegségben hal meg. Jelmondatunk lehet tehát, - mely különben igen egyszerűen hangzik -, hogy "Ne legyünk rákosak!", vagyis jobb a betegséget megelőzni, mint a már meglévőt kezelni. Ebben kulcsszerep a szervezet elsavasodásának az elkerülése, pl. az ezt okozó ételeket ki kell hagyni az étkezésből. Saját példáján mutatja be a betegséget, hisz sokan nem tudják, de a füvesember saját magát gyógyította ki a betegségből. Erről részletesen beszél (33. perctől). Gyakorlatilag az orvosi kezelést meg sem kezdve 2 és fél évig gyúgyította magát 3 féle gyógynövényből, fehér fagyöngyből, közönséges galajból és diólevélből készített tintúrával.

A betegség azonban, azaz a bőrrák nemrég, bár jóval kisebb mértékben, ismét jelentkezett testén. "Most meg mást kezdtem el használni, kipróbáltam a parlagfüvet." - fogalmaz a bölcs ember.

Először teát készített belőle, de akkor szedte a növényt, amikor tele volt pollennel, így, ahogy fogalmaz: "Kiömlött rajtam" az allergia, hisz teste tele volt pattanással. Orvosi kezelést igénybevéve nem sikerült az allergiás reakciót megszüntetni, így a füvesember tovább kísérletezve magán, ismét a bevált módszerekhez fordult. Diólevél teával kenegette testét, így egy év alatt el is múltak a kiütések. Ma már virág nélküli parlagfű tintúrát használ, keverve némi dióburokkal, dióhártyával, így Gyuri bácsi, ahogy kezdte bevezetőjét, ma is egészséges, a melanóma eltűnt szervezetéből.

Ezután még egyéb rákos eseteketről számol be, pl. a szájrákról. Egy esetben 3 fej körömvirágot kellett a páciensnek megennie tavasztól őszig, meg is gyógyult tőle. A gyomorrákra pedig a petróleum a jó, említ egy másik esetet, érdemes meghallgatni ezt a részt, igen tanúságos.

Mindvégig hangsúlyozza azonban az orvosi kontroll szükségét, legfőképpen megelőzés szintjén. Kiemeli azt is, hogy el kell kerülni a szélhámosokat, csak elismert szakemberekhez lehet fordulni.

Alapvető reformra szorul táplálkozásunk is, ami azt is jelenti, hogy jól meg is kell rágni az ételeket, ráadásul úgy, hogy a nyál fertőtlenítse azt. A "lapátolást" tehát el kell felejteni. Mindemellett sok mozgásra is szükségünk van, mert ez segíti elő az anyagcserét, a széklet ürülését.

Végezetül a füvesember még számos hasznos tanáccsal szolgál, pl. hogy lehet elkerülni a cukorbetegséget, vagy megelőzni a mozgásszervi betegségeket.

A videó itt érhető el: https://mail.google.com/mail/?shva=1#sent/1404e10300685bb1

Forrás: https://mail.google.com/mail/?shva=1#sent/1404e10300685bb1 

Kép forrása: http://www.kerdezze.hu/parlagfu-kisokos-diakoknak/

TOP 5