Skip to main content

Még az év elején vetődött fel, hogy nemsokára, a Viber és a Skype mintájára, a WhatsAppal is ingyen telefonálhatunk. Úgy tűnik, most már tényleg küszöbön ez a fontos funkció.

600 millió aktív felhasználójával a WhatsApp a világ legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatása. S még ennél is népszerűbbé válhatna, ha hanghívásokra is lehetőséget kínálna.

Jó pár hónappal ezelőtt, a barcelonai MWC-n Jan Koum, a WhatsApp első embere megígérte, hogy jön a hanghívás, először az iOS-es és az androidos WhatsAppra, majd windowsos és Blackberry telefonokra is, ám a felhasználók azóta várnak.

Valami azonban most történhetett, legalábbis erre utal egy érdekes pop-up ablak az appban. Körülbelül egy hete került be a Google Playbe és az App Store-ba is az üzenetküldő legújabb frissítése, számos újdonsággal, köztük a videók trimmelésének lehetőségével, slow motion videók megosztásával (iPhone s5), tartózkodási hely megosztásával, gyors kamera-eléréssel stb.

Hanghívásról ugyan nincsen szó, azonban egy pop-up egyértelműen erre utal. Ezt akkor érjük el, ha a mikrofon elérése nem engedélyezett a WhatsAppban. Ha korábban engedélyeztük volna, akkor aSettings (Beállítások)/Privacy (Adatvédelem)/Microphone (Mikrofon)/WhatsApp útvonalat követve kapcsolhatjuk ki.

Ha frissítettünk az új verzióra, és a mikrofon ikonra kattintunk, feljön egy ablak, amely figyelmeztet a mikrofon engedélyezésére, és az okok között a hangüzenetek küldésén túl (amire eddig is lehetőség volt) ott szerepel, hogy hanghívások készítése, fogadása.

Szinte borítékolható, hogy amint életbe lép ez a funkció, még inkább elkönyvelheti a Facebook, hogy valóban jó vásárt csinált a WhatsAppal.

Forrás

TOP 5