Skip to main content

Nem a Facebook eltörlése a célja, de készítői szerint egy élhetőbb alternatívát nyújt a napokban teljes gőzre kapcsolt Ello.

Hivatalosan egyelőre béta állapotban van, de a növekedést tekintve máris teljes gőzzel robog az Ello. Az új oldal kitalálói alapvetően a Facebook ellenében határozzák meg magukat.

Bár a Facebook szót nem írják le, de önmeghatározásukban egyértelmű a Facebookra és a Twitterre utalás. “A közösségi hálózatodat a hirdetők birtokolják. Lekövetnek és rögzítenek minden bejegyzést, amit megosztasz, minden ismerősödet és minden linket, amire kattintasz – majd adattá konvertálják mindezt. A hirdetők megveszik az adataidat, így több hirdetést mutathatnak neked. Te vagy a termék, amit eladnak és megvesznek.”

Az Ello ezzel szemben egy egyszerű, letisztult felületen, reklámok nélkül biztosít közösségi lehetőségeket. Szöveges bejegyzések, fotók és linkek megosztása mellett mások követésére, illetve kommentelésre van lehetőség az oldalon. A facebookos lájkoláshoz, vagy az instagramos/twitteres kedvenccé tételhez hasonló lehetőség (egyelőre) nincs az Ellón.

A 2014 áprilisában létrehozott, de csak az elmúlt napokban berobbant oldalra jelenleg kizárólag meghívóval lehet regisztrálni. Az Ello még túl fiatal ahhoz, hogy jövendőt mondjuk a sorsáról, még ugyanannyira lehet siker, mint bukás. Az érdeklődés viszont kétségtelenül óriási: egy hete még nagyjából 4 ezer ember csatlakozott óránként, de a napokban ez az érték már 31 ezer új felhasználó per óra.

Hogyan lehet regisztrálni? Kattintson ide: Mindenki regisztrálni akar: így szerezhet meghívót az anti-Facebookra

Forrás

Kép

TOP 5