Skip to main content

Cikket írt és listát tett közzé a spiler blog, mely által megismerhetjük, kik "uralják" a világot. Természetesen Soros György is köztük van, immár a második helyet elfoglalva.

A kutatást és a listát, egy jónevű intézet, a Brookings Intézet kutatója, Darrel West készítette. Az intézetet centristaként, néha mérsékelt liberálisként emlegetik. Hosszú hónapok melója van benne és hamarosan nyomtatott formában is elérhető lesz. Számos olyan létező lista van, amelyek a milliárdosok nettó vagyonát veszik számba, de eddig senki sem összegezte a teljes, világméretű vagy egyes országokban gyakorolt politikai befolyásukat. A Világ Milliárdosainak Politikai Hatalmi Indexe egy olyan lista, amelyen a világ milliárdosai teljes politikai hatalmuk alapján vannak rangsorolva.

Na, de nézzük a listát! Első Bill Gates és Gatesné Melinda.  Soros György az előkelő második helyen végzett, nem utolsósorban nagy vagyonának „nonprofit szervezetek és alapítványok tevékenységén” keresztül történő „politikai használata” miatt. Harmadik Jack Ma, internetes nagykereskedő. Negyedik Petro Poroshenko ukrán államfő. Ötödik helyen szerepel a hazánkban is komoly érdekeltségekkel rendelkező  Andrej Babis, cseh pénzügyminiszter, aki a szlovák Nemzeti Emlékezet Intézete szerint kommunista ügynök volt. Hatodik Carlos Slim mexikói telefonközpontos. Hetedik Rupert Murdoch, akinek újságírói melóik során sok mindenre figyeltek, de a magántitkokra valahogy pont nem. Magyarul lehallgattak boldog-boldogtalant.

Ugorjunk a lényegre: listánk második helyére fért fel George Soros.” 

A cikk itt folytatódik...

Forrás

 

TOP 5