Skip to main content

Még mindig akadnak olyanok, akik őseik örökségeként, már-már kihalóban lévő mesterséggel keresik a kenyerüket. Ők még tisztelik és ápolják szokásaikat, hagyományaikat, őrzik a letűnt korok varázsát.

Az okok eltérőek lehetnek... egy megörökölt nyáj, vagy talán apáról fiúra szállt mesterség, esetleg anyagi biztonságot jelentő szakma. Filmünk főszereplője egy egyszerű, hétköznapi ember, aki a természethez alkalmazkodva, ősei útján járva keresi kenyerét, éli mindennapjait. 

hirdetés

Munkánk betekintést nyújt a tanyavilág varázslatos világába, a juhászmesterség szépségeibe és nehézségeibe. Miközben peregnek filmkockák, kicsit visszautazunk az időben, élvezzük a szabadság érzését -- mint amikor még nem voltunk a fogyasztói társadalom rabjai. Ez csupán egy nap az egyszerű hétköznapok végtelen sorából.... de azon túl emlékeket idéz dédanyáink és dédapáink korából.... amikor még mindenki így élt.

A filmet a Cinema Filmműhely készítette, Oszt akkó indulunk ... címmel. 

Rendező: Csubrilo Zoltán, Operatőr: Csubrilo Zoltán, Szaktanácsadó: Tari János, gyártó: CINEMA FILMMŰHELY, producer: CINEMA FILMMŰHELY, támogató: Emlékmű3-Irány észak! Néprajzi filmműhely

Forrás: maga a videó

TOP 5