Skip to main content

 

Ha már végérvényesen elhasználtuk a fogkefénket, akár el is ültethetjük. Kérdés persze, miből készült.

Számos használati tárgyunk, így a fogkefe is műanyagból, azaz olajból készül. Elhasználódása után a szemétben végzi, gyarapítva ezzel azt a hulladékot, melynek újrafelhasználása ma még nem megoldott. Hogy ne kerüljön ennyi hulladék a környezetbe, azaz a szeméttelepekre, egy amerikai cég kétéve piacra dobta bambuszból készülő termékét, egy olyan környezetbarát fogkefét, mely végezetül egyszerűen elültethető.

hirdetés

Az elültetett bambusz, - követve a természet elvét, miszerint "Minden tart valahová" -, szemben a műanyaggal, lebomlik, így nem képződik olyan hulladék, melyet utódainknak még évszázadokig kezelni kellene. 

Mint ahogy erről a videó, illetve a cég weboldala is beszámol, a fogkefe minden része lebomló anyagból készül, még a feje is. Talán az újabb változatok már cserélhető fejjel is rendelkeznek majd, így annyi bambuszt sem kell kitermelni a termékhez, mint eddig, de a cég kezdeményezése így is örvendetes, ugyanakkor szemléletes példával hívja fel a figyelmet arra, korunk emberisége mennyi hulladékot is gyárt.

www.youtube.com/watch?v=DbY7Nn8-S-8

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

 

TOP 5