Skip to main content

 

Jelentős leépítéseket és a beszállítói szerződések drasztikus változtatását tervezi a Tesco egy költségcsökkentési csomag részeként. A brit kiskereskedelmi lánc csütörtökön jelentheti be a lépéseket a Sunday Times értesülései szerint.

Komoly költségcsökkentési intézkedésekre készül a Tesco, amely csütörtökön jelentheti be a konkrét lépéseket, a legfrissebb értékesítési adatok közzétételekor. Lapértesülések szerint jelentős leépítést tervez a brit kiskereskedelmi óriás, ami főként a brit központot érinti, valamint a regionális irodákat is, a beszállítói szerződéseket pedig drámaian megváltoztatnák. A Tesco nem kommentálta a Reuters értesüléseit – írta meg a Portfolio.

hirdetés

Tavaly a cég négyszer volt kénytelen módosítani profit-előrejelzéseit, egyaránt negatív irányba, egy alkalommal pedig a beszállítói fizetések hibás könyvelése miatt olvadt 260 millió fonttal a cég várható profitja. A nehézségek miatt a vezérigazgató is távozott, szeptembertől az Unilevertől érkezett Dave Lewis vette kezébe az irányítást.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5