Skip to main content

 

Kiderült, miért is olyan vagyonos az ország leggazdagabb embere. Ilyen gigaméretű adótartozással nem lehetetlen az élre kerülni.

Január végén bezárhat Gattyán György luxusáruháza az Andrássy úton. Lehetséges, hogy az il Balcio di Stile helyén a svéd H&M nyit majd áruházat – értesült a Napi.hu.

A tavalyi becslések szerint 135 milliós vagyonnal rendelkező Gattyán György érdekeltségébe tartozó il Balcio di Stile másfél éve nyitott meg, miután a négymilliárdos vételár után becslések szerint nagyjából ugyanennyiért felújította a luxusáruháznak otthont négyszintes Andrássy úti klasszicista épületet. Az emeleten egy luxusétterem is működött, amely fél éve lehúzta a rolót. Az ügy mögött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálódása állhat. 

hirdetés

A pornóvállalkozásaiból vagyonossá lett Gattyán legjövedelmezőbb cégének tartott WebMindLicenses Kft. körül ugyanis már két és fél éve kutakodik a NAV. A Napi.hu szerint a cég és Gattyán vagyonát 50 milliárd forint inkasszó terheli.

A gondokat csak súlyosbítja, hogy a 2013-as mérleg szerint az il Balcio di Stile 2,15 milliárdos veszteséggel zárt.

Ennek ellenére egyelőre nincs szó a luxusáruház 120 alkalmazottjának elküldéséről – közölte Nemes Tamás, a Gattyán-birodalmat összefogó Docler Holding kommunikációs vezetője.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Bődey János

TOP 5