Skip to main content

 

Tanya már pár milliótól is vásárolható, több olyan hirdetés is akad azonban a neten, mely szerint relatíve kisebb vagy egy egész vagyont felemészthet a vételár.

Bárkinek egyből szemet szúr az a 420 milliós vételár, melyet egy Zalakomári, Csöntepusztai ingatlanért kérnek. A felújított lakóépülettel, vendégházzal, étteremmel, múzeummal, műhellyel, istállóval és terménytárolóval rendelkező tanya, pontosabban birtok valóban káprázatos, magánszemély azonban aligha, vállalkozás már annál inkább érdekelt lehet a vételében, hisz pl. rendezvények szervezésére kiválóan alkalmas. Eladni viszont nyilvánvalóan nem lesz könnyű.

hirdetés

Ennél jóval olcsóbb, de még így is magas vételárat kérnek azokért a tanyákért, melyek szintén nyújtanak egyfajta luxust. Ezek az ingatlanok, mint ahogy az előbb ismertetett is, valójában csak tanya néven futnak, funkciójuk azonban más. Ilyen pl. az a kúria, mely Dunaújváros mellett fekszik. Csupán 79 milliót kérnek érte. Az eredeti tervek szerint nyugdíjas otthonként szolgált volna, de alkalmas lehet panzió üzemeltetésére is, hisz ilyen nem egy található az országban. Az ingatlan nagy éttermet, egy szalont, recepciót, konyhát és irodát, raktárat foglal magába, no meg egy tetszetős télikertet is, az emeleten pedig szobák helyezkednek el szaunával és fürdőszobákkal.

Hely hiányában nem ismertetünk több luxustanyát, nem ritka azonban, ha olyanokkal találkozunk, melyekért 100-200 milliót is elkérnek. Most, hogy láthattuk, mi minden értendő ma már a tanya fogalmába az ingatlanközvetítők szerint, érdemes a hagyományos értelemben vett, mezőgazdasági hasznosításra alkalmas ingatlanok felé fordulni.

Fülöpháza külterületén, betonúttól nem messze, 50 cm-es vert fallal, új tetővel és kályhával, valamint víz- és villanyvezetékekkel felszerelt tanya eladó, olvashatjuk az egyik hirdetésben. Csendes, erdős környezetben fekszik, mégis elérhető távolságban a buszmegálló és főút, így ideális lehet önfenntartó, önellátó életmód kialakítására is. A gazdálkodásra alkalmas terület 6000 m2-t tesz ki, így itt már akár állatokat is lehet tartani. A vételár csupán 3.5 millió forint.

Majdnem ugyanakkora, 5754 m2-es fölterülettel rendelkezik az a tanya is, mely szintén Bács-Kiskun megyében, Matkón található. A vályogból készült épület kétszobás, de magába foglal egy nappalit is. Az ingatlan felújításra szorul, de a 2.6 milliós vételárra figyelemmel megéri megvenni ezt a tanyát és renoválni rajta az egyébként 70 m2-es házat, hisz a főút mellett helyezkedik el, ugyanakkor közel van Kecskeméthez, ráadásul igény szerint vásárolható hozzá egy 22 hektáros erdő is.

Még akad azonban ennél is olcsóbb ingatlan. Csupán másfél millió forintba kerül az a jakabszállási tanya, mely 12.177 m2-es telket foglal magába, ezen belül pedig gyümölcsössel és szántóval is bír. A 60 m2-es ház itt is felújításra szorul, a vételárhoz képest azonban nem lehet akadály a renoválást finanszírozni, hisz nem emészt fel egy vagyont.

Persze manapság mindenkinek relatív, mi a drága vagy a mi az olcsó. Egy azonban biztos, aki vidéken akarja újrakezdeni, megvalósíthatja az álmát, hisz előbb-utóbb talál magának olyan tanyát, mely az elképzeléseinek és a pénztárcájának megfelel, csak kitartás kell hozzá.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Kép

TOP 5