Skip to main content

 

Elsőre talán meghökkenünk, ha ezt a felszólítást olvassuk, azonban másról, pontosabban egy pozitív kezdeményezést takar a felhívás.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége ötödször rendezi meg Vidék kaland című programját, amelynek keretében fiatal magyarországi és székelyföldi gazdák várják az érdeklődő városi fiatalokat.

Munkával tölthetnek el egy-egy hetet, a gazdaság napi életének résztvevőiként. A programot a Földművelésügyi Minisztérium 6 millió forinttal támogatja, ezt az összeget az Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) a székelyföldi programok előkészítésére és lebonyolítására fordítja. A résztvevőket pályázaton keresztül választja ki az AGRYA, jelentkezni 2015. április 17-ig lehet, a jelentkezési lapok a videk-kaland.hu és agrya.hu weboldalról tölthetők le.

hirdetés

Olyan, városokban élő, 18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a mezőgazdaság, egy családi gazdaság mindennapjai iránt, és rövid időre szívesen bekapcsolódnának az ott zajló munkába - gyakorló fiatal gazdák, 35 év alatti fiatalok fogadják őket egy-egy hétre a gazdaságukban.

A kiválasztott városiak a fogadó gazda munkarendjéhez illeszkedve dolgoznak, amely hosszabb lehet napi nyolc óránál. A városi fiatalok fogadása a mezőgazdasági betakarítási csúcsidőszakra esik, július közepétől augusztus elejéig tart.

A szövetség várja a program iránt érdeklődő fiatal gazdák jelentkezését is, elsősorban Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből - a jelentkezési határidő számukra is 2015. április 17.

A Vidék kaland programot 2012 decemberében a legjobb európai uniós társfinanszírozású mezőgazdasági témájú kommunikációs programnak választották az Európai Bizottság által meghirdetett kommunikációs versenyen.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Gerő Bertalan helyi gazda lóvontatású boronával műveli a földjét a kárpátaljai Harangláb település határában, Forrás: MTI/Nemes János

TOP 5