Skip to main content

 

A fogyasztói társadalom vizsgálata meglepő eredményt hozott egy felmérés során. A leglustább nemzetnek egy európai, míg a legszorgosabbnak egy ázsiai minősült.

Az Euro RSCG Worldwide reklámügynökség nemrég nyilvánosságra hozott tanulmányában annak járt utána, mely nemzetek dolgozói találnak leginkább örömet a munkában, mennyire motiváltak ilyen értelemben.

hirdetés

A felmérés szerint a leglustábbak az angolok: 57 százalékuk azonnal felmondana, ha megélhetéséhez nem lenne szüksége a havi keresetre. Őket követik a németek: esetükben minden második munkavállaló nem dolgozna, amennyiben anyagilag ezt meg tudná engedni magának, számol be a DPA hírügynökség.

Az európaiakkal szemben sokkal több örömet találnak a munkában az ázsiaiak: Kínában például a megkérdezetteknek kevesebb, mint harmada (30 százalék) nyilatkozott úgy, hogy munka nélkül is el tudja képzelni életét. Ennek megfelelően kétszer annyi kínai, mint német véli úgy, hogy épp a munka képes a legjobban kielégíteni.

A munkaorientáltság leginkább az indiaiakról mondható el: náluk öt emberből több, mint négy (82 százalék) véli úgy, hogy a munka a személyes elégedettség-érzet legfőbb forrása. Összehasonlításul: Németországban csupán minden hetedik megkérdezett nyilatkozta ugyanezt.

A németek már az alaposság tekintetében sem listavezetők: esetükben öt emberből egy (18 százalék) mondta azt, hogy csak a legszükségesebbet teszi meg mindennapi munkája során, illetve 50 százalékuk utasította el ezt a felfogást. A franciáknál a mimális teljesítményre szorítkozók aránya mindössze 10 százalék volt, 70 százalékuk viszont minden további nélkül hajlandó plusz munkát is végezni.

Az Euro RSCG rendszeresen vizsgálja a legfontosabb ipari országok polgárainak fogyasztói, illetve szociális magatartását. A mostani felmérés során egyedül Németországban több, mint 3000 embert kérdeztek meg.

(Menedzsment Fórum)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5