Skip to main content

 

Több mint 800-an regisztráltak a Gyere haza, fiatal! programra, a Facebookon is nagy az érdeklődés, a magyar munkáltatók pedig 400-nál is több munkahelyet ajánlottak fel a külföldről hazatérni vágyó fiataloknak.

Hamarosan megkötik az első szerződéseket a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítő Gyere haza, fiatal! programban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

hirdetés

Az áprilisban indult program a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segíti lakhatási, letelepedési támogatással és megfelelő munkahely biztosításával. Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány a korábbihoz képest új eszközparkot vett igénybe ahhoz, hogy növekvő gazdasági teljesítmény mellett bővülni tudjon a foglalkoztatás, és csökkenjen a munkanélküliség.

Czomba elmondta, a munkahelyvédelmi akcióterv jóvoltából több mint 200 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál, a 25 év alatti, 55 év feletti és a szakképzetlen munkaerő megtartására, valamint új munkahelyek létrehozására. Ha valaki 25 év alatti fiatalt vesz fel, három év alatt mintegy 840 ezer forint marad a vállalkozásnál, amit járulékokból takaríthat meg.

Korábban írtunk arról, hogy Czomba arról beszélt, hogy 40 ezren regisztráltak a programra, aztán kiderült, hogy május 20-ig csak 581-en.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5