Skip to main content

 

A magyar határon történik a legtöbb illegális határátlépés az Európai Unió területére az Európai határőrizeti ügynökség (Frontex) friss adatai szerint - szúrta ki az Index.

A térképről leolvasható adatok szerint idén január és május között 50430 illegális határátlépést regisztráltak Magyarországra a nyugat-balkáni migrációs útvonalon keresztül, ami a legmagasabb eddig idén a többi útvonallal összevetve. A részletes adatok szerint a hazánkba illegálisan belépők közül 23057 koszovói állampolgár volt, 11 ezren érkeztek Afganisztánból és 7600-an Szíriából.

hirdetés


A magyar kormány erre hivatkozva állíthatta azt, hogy Magyarországot érinti a legsúlyosabban a bevándorlási kihívás az uniós országok közül és erre hivatkozva tervezi felhúzni a kerítést a magyar-szerb határra. A legutóbbi hírek szerint egyébként a koszovói menekültek száma jelentősen csökkent a februárban tapasztalt csúcsokról.

A magyarhoz hasonló illegális átlépés történik Olaszországba (47 ezer), és Görögországba (48 ezer). 

Időközben megjelent az Eurostat első negyedéves jelentése az első alkalommal menedéket kérők számáról. Január és március között összesen 185 ezer menekültkérelem érkezett az EU-ba, ami lényegében stagnálás a tavalyi utolsó negyedévhez képest, ám 86%-os az egy évvel ezelőtti első negyedéves adathoz viszonyítva.

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Pixabay

TOP 5