Skip to main content

 

Általában 10-es listákon szokták értékelni az erre hivatott szervezetek vagy on-line médiák, melyek szerintük a legkeresettebb szakmák külföldön. A Haszon magazin azonban most egy jóval terjedelmesebb, 33 szakmát felsoroló listával rukkolt elő.

Továbbra is nagy szükség Nyugat-Európában a magazin szerint mérnökökre, leginkbb gépész vagy villamosmérnökre, de ugyanígy agrárra és energetikai mérnökre is. Hasonló igény mutatkozik informatikusokra is, orvosokra és plasztikai és szépségsebészekre, gyógyszerészekre vagy dietetikusokra szintén. (Utóbbi három szakmát más, általunk ismert listák még nem sorolták fel.)

hirdetés

Pénzügyi és egyéb tanácsadók, marketing-szakemberek is keresettek Németországban, Nagy-Britanniában, Hollandiában, Ausztriában, fejvadászok, angol vagy némettanárok, illetve tolmácsok úgyszintén.

A felsorolásban helyet foglalnak a "kétkezi" munkások is, számos esetben az ő szakmájuk jobban értékelt, mint a friss diplomásoké. Leginkább autó, villanyszerelőre mutatkozik igény, mint ahogy asztalosra vagy esztergályora is. Korábbi, KApcsolódó Cikkeink között elérhető listák számoltak még a takarítókkal, pincérekkel, szakácsokkal, a Haszon magazin azonban ezekről az állásokról nem írt.

A konkrét lista ide kattintva érhető el...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Pixabay

TOP 5