Skip to main content

Forbes újságírója, Dan Schawbel több száz interjú után úgy döntött, összegzi azokat a közös pontokat, amelyek minden általa ismert sikeres emberben megtalálhatóak.

Dan Schawbel lassan tíz éve, folyamatosan celebekkel, tudósokkal, sikeres vezetőkkel, sőt még asztronautákkal is készít interjút a Forbes magazin számára. Mindegyik interjúban egy közös pont volt: kideríteni az alany sikerének titkát.

hirdetés

Most ezeket a tapasztalatait rendezte össze az újságíró, és 14 pontba tömörítette a siker kulcsát. A cikk fordítását a psgirodahazak.blog.hu készítette! 

1., Tudják, hogy mikor maradjanak és mikor lépjenek tovább.

Egy sikeres ember mindig tudja, hogy mikor kell alkalmazottakat váltani, mikor kell céget indítani, vagy éppen eladni. Jó intuíciós érzékük van és nem félnek nehéz döntéseket hozni.

2., Többet tesznek, mint amit elvárnak tőlük.

Mindössze csak iránymutatásként tekintenek a munkahelyi utasításokra. Amikor elvégezték a kötelező feladataikat, mindig több és nehezebb kihívások elé állnak. Olykor azokat a feladatokat választják, amelyeket senki más nem vállal, hogy így váljanak igazi csapatjátékossá.

3., A végső siker érdekében, képesek elbukni.

Minden sikeres ember tudja, hogy legtöbbször több a kudarc, mint a siker. Megtanulják, hogy miként lehet a bukásokból tanulni, hogy később jobb döntéseket tudjanak hozni a siker felé vezető úton. Míg sokan feladják egy esetleges kudarc után, a sikeres emberek kitartanak.

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

 

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5