Skip to main content

 

Úgy tűnik, a nemzetközi sajtó a budapesti romkocsmák után rátalált egy újabb fura magyarországi látványosságra, amelyet érdemes felkeresnie a turistáknak. A Gizmodo technológiai blog vicces és egyben félelmetes erdővárosként ajánlja olvasói figyelmébe a Tisza menti Gergelyiugornyát.

Magyarország egyik legfurcsább helye a Tisza partján található Gergelyiugornya - kezdi a sajátos turistalátványosságról szóló cikkét a Gizmodo.com. A New York-i Gawker Media hálózat tulajdonában lévő portál a SimilarWeb nevű, webstatisztikákat készítő független cég szerint 2015-ben havonta 38 millió látogatót vonzott.

hirdetés

A cikkből kiderül, hogy a falu a Tisza egyik kanyarulatának keskeny árterén fekszik - ez határozza meg "építészetét". A portál fotósát az itt található hétvégi házak, nyaralók elképesztő változatossága ragadta meg. Egy nyári séta a magas fák árnyékában különleges fantáziavilágot tár a látogató elé - áradozik a Gizmodo cikkírója.

A falunak ezen a részén olyan közel állnak egymás mellett a vizes talajból kinövő groteszk faházak, hogy az itt vakációzók - főként fiatalok és fiatal felnőttek - jól hallhatják, milyen zenét hallgat a szomszédjuk. A falkavezér természetesen a leghangosabb tuc-tuc zenét bömböltető nyaraló.

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

 

TOP 5