Skip to main content

 

Nem is gondolnánk, mi mindenről híres a színész-rendező, aki Taliándörögdön nemcsak hogy újraélesztette az addig elhagyatott plébániát, de az egész faluközösség testi-lelki állapotát is jó formában tartja.

Szőke Andrást sokan ismerik – színészként, rendezőként, műsorvezetőként vagy épp humoristaként -, kevesen tudják azonban róla, hogy már több mint húsz éve foglalkozik természetgyógyászattal, kutatja a gyógyítás ősi módszereit. Ez is közrejátszott abban, hogy több mint húsz évvel ezelőtt Taliándörögdöt választotta otthonául.

hirdetés

A hatszázas lélekszámú Balaton-felvidéki falucskában nemcsak saját otthonát építette fel, de a szomszédos Monostorapátiban lakó plébános hívására az elhagyatott plébániába is életet lehelt.

Pályázati támogatás nélkül, saját munkájukkal újították fel az épület, tették rendbe a kertet, a plébánia egykori nyári konyhájában pedig ma már pékség működik. A kemencét maga Szőke András álmodta meg, s a faluban mindenki által jól ismert Laci pék süti péntek esténként a kenyeret.

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: MTI

TOP 5