Skip to main content

 

A szerdán megjelenő Forbes összegyűjtötte az elmúlt egy év legnagyobb kiszállóit és a megbecsülte a vételárakat.

A lap szerint nem túlzás az évtized egyik legnagyobb magyar üzletének nevezni a Trigránit értékesítését. Az ország egyik leggazdagabb embere, Demján Sándor az amerikai TPG-nek adta el a régió legnagyobb ingatlanos cégének lengyel-szlovák portfólióját, de a TPG vitte a magyar és a horvát portfólió egy részét is. A tranzakció becsült értéke 170 milliárd forint, ezzel toronymagasan első a nagy kiszállók listáján.

hirdetés

A Trigránit-biznisz értékének alig több, mint tizede, de azért jelentős üzlet az is, amit Palásti József, az ország leggazdagabb pékje, a Fornetti alapítója kötött. A Kecskemétről indult vállalkozás már a svájci Aryzta tulajdonaként nő tovább. A vételár a Forbes becslése szerint: 18,2 milliárd forint volt, ez egy ezüstéremre volt elég a listán.

A lista szerint 9,3 milliárdot ért Palásti egykori társa, Galántai János cége is. A Fornettiből kiszállt és Pek-Snack néven saját vállalkozást indító vállalkozó a DANUBE SCA SICAR-nak (közvetve az Oriensnek) adta el saját franchise-hálózatát. Galántai exitje a harmadik a listán

A Forbes listáján szerepel a Netpincér-Foodpanda deal (5. helyezett), a siófoki KAONA Plastic műanyagfröccsöntő jövedelmező esete a francia JBT csoporttal (8. helyezett).

Tizenegyedik helyen áll az exitlistán az AutoHopot a becslés szerint 620 millió forintért elhappoló BlaBlaCar: a francia telekocsi-vállalatnak a csapat és a piac ért ennyit.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

 

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5