Skip to main content

 

A túlnyomó többség igennel szavazott arra a kérdésünkre, jó ötlet-e kitiltani egy szállodából a gyerekeket. Sokan ugyanakkor inkább a szülőket hibáztatják a gyermek rossz viselkedéséért.

Érzékeny témát járt körbe a múlt héten az Origo egyik cikke: kitilthatja-e egy szálloda a gyerekeket, hogy a többi vendég nyugalmát ne zavarják? Nyugaton több országban is elterjedt ez a gyakorlat, és Magyarországon is van már két hotel, amely felnőttbarátként határozza meg magát.

hirdetés

Mindenkit érdekel a téma

A cikket rengetegen olvasták és osztották meg, rekordszámú hozzászólást írtak, és az írásban szereplő szavazáshoz is több mint 10 ezer voks érkezett. Az olvasók túlnyomó többségének tetszett az a megoldás, hogy egy szálloda gyerekmentessé teszi magát a felnőtt vendégek nyugalma érdekében. Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint jó ötlet kitiltani egy szállodából a gyerekeket?", a szavazók 85 százaléka igennel válaszolt.

A kommentekből az is kitűnik, hogy sokan annak ellenére szavaztak igennel, hogy egyébként szeretik a gyerekeket, vagy épp maguk is kisgyermeket nevelnek.

Többen a gyermeküket rosszul nevelő szülőket tették felelőssé csemetéjük rossz viselkedéséért.

Mások azt is szóvá teszik, hogy a nyugalmat sokszor maguk a felnőttek teszik tönkre, akár gyerekek nélkül is.

Kritikus vélemények

„Mi négy gyerekkel járunk nyaralni, ettől függetlenül egyetértek. Hozzáfűzném, hogy a gyerekektől függetlenül alapvető emberi problémákkal szembesülök minden nyaraláskor" – írja például a nas nevű kommentelő.

Meglepett mind a szavazás eredménye, mind a kommentek többsége. Képmutatóbbnak gondoltam az embereket. Az, hogy még a gyerekkel rendelkezők is belátják, kellenek ilyen helyek is, igenis arra utal, hogy a neveletlen gyerekek száma átlépte a kritikus határt. De ez nem csoda, hiszen ma már annak a generációnak vannak gyerekei, akiket annak idején a saját szüleik se nagyon neveltek" – fogalmaz a KTkt nevű hozzászóló.

„A cikk jól mondja, nem a gyerekekkel van a baj, hanem a szülőkkel, egyszerűen nem akarnak rászólni a gyerekükre. Jópofának tartanak olyan dolgokat, ami másokat idegesít" – írja SAA.

Ki tehet róla?

Persze akadnak más vélemények is. Gyorgy87 például ezt írja: „A cikket el sem olvastam, mert felháborít, hogy van ilyen. A kommenteket olvasva meg az, hogy ezzel valaki egyet ért, hogy egy gyerek, aki nyaral, vagy kirándul, nem mehet be?!

Hát gyerek és rossz, hát ettől gyerek!

Ha egy adott város adott nevezetessége miatt szeretne valaki ott megszállni, akkor nem tud, mert gyereke van? Menjen máshova? Érdekes..."

„Én csak gyerekkel nyaralok, wellnessezem, utazom, repülök stb stb. Pedig hárman is vannak. Nem vagyok utána fáradtabb, nem szedik szét a svédasztalt és tudnak viselkedni. Ahol eddig mi jártunk a többi gyerekkel sem volt gond. Biztos válogatott gyerekek voltak" – számolt be tapasztalatairól Kriki77.

„A magam részéről támogatom a gyerekfóbiások elkülönülési lehetőségét. Egyeseknek van néhány furcsa elvárása a gyerekekkel szemben" – oszt meg egy másik nézőpontot Ember a holdon.

(A szavazás végeredménye itt tekinthető meg.)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

 

TOP 5